Din HTC-mobil kan hackes

En sikkerhetsfeil på HTC-mobiler med operativsystemet Windows Mobile 6 eller 6.1, gir hackere tilgang til alle filer på telefonen, samt muligheten til å laste opp virus. Det hele gjøres via Bluetooth, melder det britiske nettstedet PC Advisor.
En sikkerhetsundersøkelse førte til at feilen ble oppdaget.
- HTC-mobiler som kjører Windows Mobile 6 og Windows Mobile 6.1 er utsatt for et sikkerhetsproblem med katalogtraversering i Bluetooth OBEX FTP-tjenesten, sier sikkerhetsforsker Alberto Moreno Tablado til PC Advisor.
Det sier ikke oss all verden, men Tablado forklarer videre at Bluetooth – og fildeling via Bluetooth – må være aktivert for at hackingen skal kunne skje. Selve angrepet skjer enten ved at du godtar å koble til hackerens Bluetooth-enhet, eller ved at hackeren bruker et såkalt ”Bluetooth MAC spoofing attack”, som går ut på at hackeren lurer mobilen din til å tro at den er en av de enhetene du allerede har godkjent. Det skal med andre ord litt til for å bli utsatt for et angrep, men muligheten skal tilsynelatende være tilstede.

(Artikkelen fortsettes.)
Årsaken til at feilen kun gjelder nyere HTC-mobiler, er at feilen skyldes en driver som kun benyttes av denne mobilprodusenten (obexfile.dll). Får hackeren tilgang til mobilen din, kan han/hun flytte seg fra telefonens Bluetooth-mappe og videre til andre mapper for å spore opp kontakter, e-poster, bilder og annen data som er lagret på telefonen. Hackeren kan også velge å laste opp skadelige programmer. Derfor anbefaler Tablado at de HTC-brukerne som er bekymret for et angrep av denne typen bør unngå å koble til ukjente Bluetooth-enheter, og samtidig slette lagret informasjon om godtatte Bluetooth-enheter på telefonen.
Flere millioner brukere i fare for å bli hacket på grunn av denne feilen, ettersom HTC er verdens største produsent av Windows Mobile-mobiler. HTC-mobiler med Windows Mobile 5 er imidlertid ikke utsatt for denne faren.
Verken Microsoft eller HTC har foreløpig uttalt seg om driverfeilen. Les mer om problemet på Alberto Moreno Tablados blogg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen