Din egen dinosaur

Etter at Sonys robothund AIBO har gravd ned beinet for godt, er scenen klar for en annen liten krabat: Dinosaurroboten Pleo.

Det blir fort tydelig at Pleo, som er laget av Ugobe, slår Sonys AIBO-hund langt ned i støvlene når det kommer til utseende. Mens AIBO faktisk ser ut som en robot, er Pleo konstruert for å likne mest mulig på en naturlig dinosaur, om enn i en noe mindre skala selvsagt.

På innsiden av Pleo finner vi alt annet enn kjøtt og blod. I stedet er roboten konstruert av 8 databrikker, 14 motorer og 38 sensorer. Programvaren til den nye robotdinosauren kjører avanserte matteformler, slik at den lille dinosauren klarer å bestemme seg for hva han vil finne på i neste sekund.

Biter hardt
De små sensorene gjør at Pleo kjenner når du klapper ham, når du kiler ham, og når du mishandler ham. Putter du en finger i munnen hans, må du regne med å bli bitt så hardt at du kjenner smerte.

Den lille dinosauren er en intelligent liten krabat, og reagerer med følelser på det han opplever og ser. Hvis du ikke gir han nok oppmerksomhet blir han deprimert og senker hodet. Han kan også kjede seg, og vil da begynne å jage sin egen hale. Den første gangen du løfter han opp vil han kanskje være litt redd, fordi sensorene under beina hans forteller han at han holdes i løse luften.

Selv om han kanskje er litt skremt i begynnelsen, er Pleo i stand til å gjøre det alle andre levende dyr gjør, nemlig å tilpasse seg omgivelsene. Etter hvert er han ikke like redd, og vil begynne å utvikle sin egen personlighet alt etter hvordan du behandler ham.

Smitter andre med forkjølelse
Når Pleo møter en artsfrende, vil de to robotene bli kjent med hverandre og kjenne hverandre igjen hvis de møtes igjen senere. Det kan imidlertid være lurt å passe på, slik at de ikke smitter hverandre. Pleo er nemlig i stand til å bli forkjølet og bringe smitten videre til andre Pleo-eksemplarer som er i nærheten. Og hvordan vet du at Pleo er blitt forkjølet? Jo, han nyser.

I følge Washington Post skal Pleo komme i salg i USA i løpet av høsten. Prisen skal ligge på $200, eller omtrent 1 370 kroner uten toll og frakt. Hvis du vil se mer av Pleo, kan du ta en titt på presentasjonsvideoen på Demos nettsider.

(Kilder: Demo, Ugobe, Engadget, Washington Post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen