Din bankkonto selges billig

Symantec har nå sluppet sin nyeste sikkerhetsrapport.

Den viser at ingen bør føle seg trygge på nett.

Kriminelle sikter mot nettsamfunn

Ifølge rapporten har nemlig trusler på Internett blitt nær femdoblet i løpet av 2007. I tillegg er nå virus den vanligste filtypen i verden.

Om du bruker nettsamfunn bør du være spesielt forsiktig.

Brukere av nettsamfunn er nemlig spesielt utsatt for skadelig programvare viser rapporten. Her har nemlig brukerne høy tiltro til filer og informasjon de mottar. Terskelen er nemlig høy for å mistenke venner for å spre skadelig programvare.

Formålet med den skadelige programvaren er i første rekke å stjele din private informasjon.

- Det er de populære, sosiale nettverkene som nå er utsatt. Symantecs sikkerhetsrapport viser at ni av ti, eller 91 prosent, av amerikanske phishing-nettsteder retter seg mot to av de største sosiale nettverksstedene. Tenk på hva du legger ut om deg selv på disse sidene. Andre kan utnytte ikke bare informasjonen du legger ut, men også selve ditt sosiale nettverk ved å sende meldinger i ditt navn til dine kontakter, sier Hans Peter Østrem i Symantec, ifølge en pressemelding.

Bankkontoer er populær vare
Etter å ha stjålet din personlige informasjon selges den videre av de kriminelle. Kredittkortopplysninger er fortsatt populære varer, men bankkontoinformasjon er i dag den vanligste varen til salgs.

Informasjon om en bankkonto selges for 10 dollar på det billigste. Om kontoen er verifisert og inneholder mye penger selges den for en god del mer.

Norge på 37. plass
Norge er etter Sverige det landet i Norden som er mest utsatt for nettkriminalitet. På verdensbasis kommer vi på en 37. plass i den upopulære kåringen. Øverst ligger USA, en plass de har holdt i flere år.

Ifølge Symantecs rapport er nå virus den vanligste filtypen i verden. I alt ble det oppdaget 711.912 nye typer ondsinnet programvare. Dette er totalt sett to tredjedeler av all ondsinnet kilde Symantec noengang har gravet frem.

Symantec råder alle nettbrukere til å ha oppdatert antivirus og brannmur på plass på sine maskiner. De råder også alle til å være kritiske til hvilken informasjon de legger ut og gir fra seg på nett.

Les også:
Tenåring hacket 1.3 millioner maskiner
.
Fikk nye identiteter gjennom fildeling
.
Brøt seg inn for andre gang
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen