(Bilde: Bilde 12777802, iStockphoto)

Din neste prosessor kan være kinesisk

Kinesiske Godson satser på åtte kjerner i 2013.

Kina har hatt en voldsom utvikling i senere tid, og det skorter ikke på områder der de hardt og brutalt utkonkurrerer andre aktører. Nå bør både Intel og AMD passe seg, for prosessorprodusenten Godson har virkelig fått opp dampen.

Godson er et grep for å gjøre Kina mindre avhengig av prosessorer fra Intel og AMD, slik at Kina kan bli enda mindre avhengig av vestlig teknologi. Nå er Loongson Technology, som står bak prosessoren, klare for å vise frem sin siste kreasjon. Det hele vil finne sted på the International Solid-State Circuits Conference i San Francisco i februar 2013.

Over ti år med erfaring

Prosessorene fra Loongson Technology er ikke en nye greie. Faktisk må vi tilbake til 2001 da forskningen startet, og samme året kom 32-bits prosessoren Godson-1. Siden 2008 har 64-bits prosessorer vært i bruk.

  • Åtte prosessorkjerner
  • Kjernefrekvens på 1,35 GHz
  • Prosesseringskraft på 172,8 gigaflops
  • Effektforbruk på 40 watt

Den nye prosessoren, Godson-3B1500, er produsert med 32-nm produksjonsteknikk og består av 1,14 milliarder transistorer. Dette er omtrent det samme som en åttekjerners Bulldozer fra AMD, eller rundt halvparten av Intels nyeste Xeon-prosessorer.

Windows støttes ikke

Det store problemet er at Godson-3B1500 ikke støtter Microsoft Windows. For mange vil nok dette ikke være noe problem, men om kineserne vil ha prosessoren ut i verden bør nok støtte for Windows komme på plass.

(Kilde: Techworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen