DiMAGE Z5 - fokus på hurtighet

Se flere spesifikasjoner i produktguiden

Konica Minolta har dessverre ikke sluppet så detaljerte tekniske spesifikasjoner, så ennå kjenner vi ikke viktige detaljer som blant annet lysstyrken på objektivet, men det er klart at dette er et kamera som retter seg mot entusiastene som ikke ønsker å bære på et ordentlig speilrefleks.

Med Konica Minoltas bildestabilisator, som er kjent fra speilreflekskameraene deres, hevder de at man kan håndholde kameraet 4-8 ganger så lenge. Det betyr at det faktisk kan være mulig å håndholde kameraet selv ved maks tele, og fortsatt få skarpe bilder. Med et zoom-omfrang tilsvarende 35-420mm har man nok vidvinkel til de fleste behov, og all tele man kan ønske seg i ett relativt kompakt hus. Det er svært krevende å lage zoom-linser med så stort omfang, og tidligere har de vanligvis vært av optisk lavere kvalitet enn linser med mindre omfang. Det blir spennende å se hvordan Z5 takler denne utfordringen.

Hvis man går ned på oppløsning til 1024x768, kan kameraet ta opp til 10 bilder pr. sekund, med et maksimum på 20 bilder. Det er en spennende funksjon til for eksempel bruk på nettet der man ikke trenger høyere oppløsning.

Det skiltes med rask autofokus, selv ved full tele, og det er kjærkomment da det tidligere ofte var et problem. Det gjenstår å se hvordan dette er i forhold til tidligere modeller og i forhold til konkurrentene, men det er viktig at det fokuseres på det.

Lite detaljer og få bilder er sluppet av kameraet, så foreløpig er informasjonen rudimentær. Foreløpig er det kun lansert i USA, og vi vet ikke når det evt. kommer til Norge. Vi vil oppdatere produktguiden så fort vi får mer informasjon. Inntil da må dere nøye dere med pressemeldingen fra Konica Minolta.

Oppdatering: Produktguiden er nå oppdatert med detaljerte spesifikasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen