Digre bilder fra Canon
Teknofil

Digre bilder fra Canon

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Onsdag inviterte Canon til pressekonferanse for å vise fram sine storformateskrivere som ble lansert under årets Photokina-messe, Ipf820 og Ipf6200.
 
Og nå er det ikke bare de profesjonelle Canon vil ha til å skrive ut store bilder, de håper at også ivrige fotoentusiaster skal investere i en storformatskriver.
 
- Vi ser et stort potensial for entusiastene, sier Magnus Blegen, markedssjef i Canon.
 
Stort og dyrt
Vi snakker likevel ikke om noe mor og far kommer til å løpe og kjøpe. Blegen sier kommer til å selge totalt 400 storformatprintere i 2008, av et totalmarked på 1614 stykker.
 
Marcel Leliënhof er en av fotografene som bruker Canons nye printere, og forteller han brukte modellene Ipf820 og Ipf6200 da han skrev ut bilder til sin utstilling ”Silence”.
 
- Jeg fikk printeren i hus og tenkte at dette blir et helvete med innstillinger, men det var nesten plug and play. Jeg opplevde heller nesten ikke noe fargeavvik fra det jeg så på skjermen og det jeg printet ut, sier Leliënhof.
 
Prisen på 19.000 og 23.000 kroner for henholdsvis Ipf6200 og Ipf820 er nok noe av grunnen til vi ikke kommer til å se storformatprintere i heimen.
 
12 farger
Mest aktuell for hobbyfotografene er nok Ipf6200. Modellen har 12-farget blekk og skriver ut bilder i størrelser opptil A1. Maskinen har innebygd fargekalibrering som gir lik farge ved hver utskrift, og skriver ut 2400 x 1200 dpi. Prisen for hver utskrift i A1, litt avhengig av hvilket papir du bruker, vil ligge mellom 40 og 60 kroner.
 
Ipf820 er en av de første 5-fargers 44-tommers utskriftsmaskinene i Canons portefølje. Den skriver ut A1-format på 24 sekunder og A0 på 47 sekunder.
 
Modellen egner seg for utskrift av store volum av tegninger og kart, og reproduserer linjevidde ned til 0,02 mm, med en nøyaktighet på 0,1 prosent. Maskinen har full støtte for de vanligste tegne- og kart-programmene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen