Digitalt bakkenett på hytta

Digitalt bakkenett på hytta

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Den røde hytta i Lillomarka er omgitt av høye gran- og furutrær. Før Sigurd Haavold kunne montere parabol på taket, var hytta åsted for en motorsagmassakre. Det er tre år siden. Siden den gang har han måttet trimme trærne flere ganger for å få fri utsikt for parabolen. 

Les om de billige digitalboksene.

- Canal Digital er dyrt!
- Digitale bilder via satellitt var et stort framskritt, men nylig fikk jeg beskjed om at basispakken ville gå opp til 1398 kr i året. Det synes jeg er dyrt for NRK1 og 2, TV2, Zebra, TV Norge, BBC News og noen uinteressante kanaler.

Kjøpte digitalboks i Sverige
I høst fikk Haavold nyss om et alternativ: Prøvesendingene til det digitale bakkenettet.
Han dro på Sverige-tur og kjøpte en Triax DVB 357T digitalboks med kortplass og dobbel Scart-kontakt, samt antenne, kabel og kontakter. Det kostet bare 1500 norske kroner.

6 svenske og 4 norske kanaler
Sigurd Haavold monterte antennen på taket og koblet til. Digitalboksen fant automatisk 35 svenske kanaler, derav de frie STV1, STV2, TV4 Värmland, TV6, TV24 og Barnkanalen, men ingen norske.
Når han snudde antennen mot Varingskollen, forsvant de svenske kanalene. Til gjengjeld fikk han inn både NRK1 og 2, TV2, TV Norge og fem radiokanaler.

To antenner tar alt!
Haavold monterte en antenne til, koblet sammen kablene med forgrening, og plugget antennekabelen til boksen.
- Når tar jeg imot alle de norske og svenske frie kanalene. Dekoderkort for de øvrige svenske kanalene krever svensk adresse.

Strålende bilder
- Bildekvaliteten er strålende, ja faktisk bedre enn fra parabolen, sier Sigurd Haavold. Når neste Canal Digital-faktura kommer i posten, er han fristet til å si opp abonnementet.
- I Vestfold kan de også ta i mot sendinger fra det danske digitale bakkenettet, sier Haavold som er smertelig klar over at "svenskeboksen" dessverre ikke er noen garanti for varig lykke.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen