Digitaliseringskampanje fra Japan Photo

Mange har ønske om å kunne se sine gamle lysbilder på TV eller via prosjektor, men mangler utstyret eller tid til å overføre det. Det finnes en del firmaer som kan gjøre dette for deg, og nå har også Japan Photo begynt å tilby tjenesten.

Alternativ tekst mangler

De kan skanne lysbildene dine, og legge dem på en CD. Oppløsningen du får er 1536 x 1024 piksler. Det er med andre ord ikke all verden, men egner seg til utskrifter i 10x15cm eller visning på skjerm eller lerret. Dersom du ønsker bildene digitalisert for å kunne redigere dem og så lage større forstørrelser vil denne tjenesten ikke være velegnet. Til gjengjeld er prisen meget hyggelig. Japan foto tilbyr å skanne 100 bilder og legge dem på en CD for 199,- kroner. Japan Photo antar at det går 100 bilder på en CD, og du betale denne prisen pr. CD.

Du kan også få digitalisert dine gamle videoopptak, sier Erik Skjerve, markedsansvarlig i japan Photo. Et totimers opptak får plass på en DVD-plate og vil koste det samme som for bildene, altså 199,- kroner. Skjerve presiserer at det kun er egne opptak som digitaliseres. Du kan altså ikke komme med en spillefilm du liker å se, og som du gjerne skulle hatt på DVD.

Prisene synes vi er veldig hyggelige, og i forhold til å skanne 100 bilder selv, er under 200 kroner svært attraktivt. Faren er selvfølgelig at du må sende fra deg bildene dine. Videoene kan du alltids lage en kopi av, men lysbildene dine er det verre med. Filmene blir sendt til Stavanger for digitalisering, mens bildene skal helt til Tyskland, og det er alltid en mulighet for at de ikke kommer tilbake igjen.

Hvis du ikke har lyst til å sende av gårde bildene dine, eller du har litt spesielle behov, er det også andre som utfører slike oppdrag. To av dem er Fotohuset på Karl Johan og Ja-Du Videoservice i Heggedal. Men også alle Foto Knudsen-butikkene kan gjøre det.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen