Digital musikkboom i 2008
Teknofil

Digital musikkboom i 2008

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Musikkbransjen har flere ganger hevdet at salget av musikk går stadig dårligere, men tallene for 2008 viser at bransjen nå bør smile.

Økning på over ti prosent
Ifølge analysebyrået Nielsen økte salget av musikk for det amerikanske markedet med over ti prosent. Dette inkluderer både salg av fysiske albumer, musikkvideoer og musikk over nett. Det var spesielt salg av musikk over nett som bidro til denne oppgangen. Det ble solgt 27 prosent flere sanger og hele 34 prosent flere album over nett i 2008 sammenlignet med 2007. Salget av fysiske album bestilt over Internett gikk derimot ned med litt over åtte prosent. Tydeligvis er det flere som har oppdaget at det er enklere å laste ned albumet direkte enn å få det tilsendt i posten.


Populære Rihanna
Ifølge Nielsen var Rihanna den artisten som solgte flest sanger via Internett i 2008. I alt ble hennes sanger kjøpt 9.941.000 ganger på det amerikanske markedet. Coldplay sitt album Liva la Vida var det albumet som solgte best i 2008. Dette albumet ble kjøpt og lastet ned 617.000 ganger. Sangen Bleeding Love av Leona Lewis var den enkeltsangen som ble kjøpt og lastet ned flest ganger.

Men det var ikke kun salget av nedlastbar musikk som fikk en boom i 2008. Selv om CD-salget kanskje ikke bidro til oppgangen, så fikk den gode gamle vinylen en kraftig oppgang. Salget av vinyl gikk opp med hele 89 prosent i 2008 sammenlignet med 2007. Her var det albumet In Rainbows av Radiohead som ledet an i salget. Interessant nok var det dette albumet Radiohead la ut for gratis nedlastning som et PR-stunt. Om det var dette som bidro til det høye vinylsalget er uvisst.

Hos Yahoo News kan du se hele oversikten fra Nielsen.

Kilde:
Cnet.
Yahoo News.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen