Digital-TV via internett

Digital-TV via internett

Homebase samlet onsdag kveld 120 interesserte på beste vestkant som ville høre om leverandørens første tilbud i etablerte boligstrøk.

 Salen i gamle Frogner Kino, som i dag er privateid digitalkino, var trekvart fylt av stort sett godt voksne og kjøpesterke borgere som er interessert i et alternativ til kabelmonopolistene Get og Canal Digital.

Les også:
Er du klar for HDTV?
Test: Canal Digitals HD-boks.
Canal Digital lanserer HDTV.

 - Om vi regner at tilhørerne her representerer boligsameier med i snitt noe mellom 10 og 15 enheter i hver har vi på en kveld fått presentert oss for godt og vel 1.500 potensielle kunder. Det er en meget lovende start, som vi er godt fornøyd med, sier Øyvind Helgesen i Homebase til Inside Telecom etter orienteringsmøtet.

 Fiber
Homebase har eksistert i fire år, men har til nå bare rullet ut sine teletjenester i nybygg, hvor pionerprosjektet Waldermars Hage ved Akerselven er det mest kjente.

 - Når vi nå for første gang prøver oss i etablerte boligstrøk er det fordi utstyrspriser og fiberkostnader er kommet ned på et nivå som gjør det mulig å sette sammen en realistisk forretningsmodell også for slike områder som Frogner og Skillebekk, sier Helgesen.

 Homebase leier seg inn på fiberoperatørenes stamnett og samarbeider med disse om å strekke fiberkabler frem til sameier og borettslag.

 - Vi leier kapasitet hos dem som har noe å tilby, uansett om det er Telenor, BaneTele, Catch eller andre, men vi har nok  mest samarbeide med Hafslund, sier Helgesen.

 10 Mb/s synkront
I disse digital-tv-tider legger Homebase mest vekt på et kanaltilbud med 26 kanaler i en grunnpakke (4 valgfrie) for en månedspris av 199 kroner, om sameiet eller borettslaget tegner en kollektiv avtale (ellers kr 245).

Dette skiller seg ikke vesentlig fra kabeloperatører som Get, men det gjør bredbåndstilbudet på 10 Mb/s synkront til 345 og 395 kroner måneden, (kollektivt/individuelt) 

Get tar 549 kroner måneden for tilsvarende tilbud, men da med kun 1.200 kb/s i maks opplastingshastighet.

Tilbudet utløste likevel ikke noe gisp i forsamlingen, kanskje fordi knapt noen av de fremmøtte Frognerboerne går med planer om å etablere en fildelingserver på gutterommet.

Funksjoner i nettet
Med sine fiberbaserte tjenester kan Homebase også tilby tv-opptak med time-shift etc uten å leie ut harddiskopptakere, fordi denne funksjonaliteten ligger i nettet. Hos Get er månedsleien for en slik opptaker og dekoder 79 kroner.

Kapasiteten i fibernettene gjør det også mulig å tilby et bredt utvalg film via nettet, med SF Anytime som hovedleverandør. Filmleien er 35 kroner for 24 timer.

Sukker
Homebase sukrer også tilbudet ved å inkludere etableringsavgiften og dekoderleien i månedsavgiften, og tilbyr seg også å oppgradere sameienes interne nett kostnadsfritt, såfremt oppgraderingen ikke medfører utskifting av kabler.

 Etter orienteringsmøtet sto de tilhørende i kø for å registrere seg som interessenter.

- Vi lover å installere innen en til to månender etter at kundene har tegnet kontrakt, sier Helgesen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen