Digg kan gå ned

HD-DVD-ens kopisperre skulle sikre de kommersielle aktørenes rettigheter og det er investert millionbeløp i denne koden.

Ingen regnet med at den skulle holde evig, men at den skulle knekkes allerede hadde få regnet med.

Gammelt nytt
I følge de som har fulgt med på utviklingen er koden knekt for lenge siden, men det er først nå den har blir fulgt med spenning. Det populære nettstedet Digg.com har nemlig bestemt seg for å ta opp kampen med de kommersielle aktørene.

Bøyer seg for leserne
Administratorene bak Digg fjernet først et innlegg som linket til koden, men etter en massiv leserstorm bøyer de seg nå for sine lesere.

- Nå etter å ha sett hundrevis av innlegg og kommentarer, har dere gjort det tydelig. Dere vil heller se Digg gå til grunn, enn å bøye dere for et større selskap. Vi hører dere, og nå vil vi ikke lenger slette innlegg eller kommentarer som inneholder koden, og så får vi ta konsekvensene av dette når de kommer, skriver Kevin Rose, en av menneskene bak nettstedet, på Digg sin blogg.

Vil bli Digg sin bane
Steve Gold fra Security Watch mener at Digg med dette graver sin egen grav. Trolig vil de store kommersielle aktørene gå til sak på grunnlag av dette. Han håper inderlig at Digg har et backup system i bakhånd.

Kevin Rose er heller ikke helt optimistisk når det gjelder følgene av dette steget, sjansen er stor for at nettstedet vil bli stengt. Men som han skriver:

- Hvis vi taper, så får det være, vi døde i det minste mens vi prøvde. Digg on.

Digg ligger nok allikevel så dypt i det når selv BBC publiserer den nå berømte koden.

Så da er det bare å grave i vei mens moroa varer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen