Diamond klar med Stealth-kort

Da Diamond Mutlimedia gjenoppstod fra grafikkortprodusentenes skraphaug for en tid tilbake, ble forventningene skrudd opp ganske høyt. Den legendariske produsenten fortsetter nå der den sluttet med å være plattform-agnostisk og benytter både ATI og NVIDIA-kjerner i kortseriene sine.

Først ut i denne omgangen er "low-end"-kortene i Stealth-serien, og selskapet har i dag lansert Diamond Stealth S90, S80 og S70 i USA. Kortene er basert på de billigste GPU-ene til ATI og NVIDIA og koster fra 500 til 1000 kroner. Prisen på kortene ligger faktisk en hel del over de fleste andre konkurrentene.

Diamond Stealth S90 er basert på NVIDIA GeForce FX 5200 og får D-Sub, DVI og TV-ut til rundt tusenlappen. S80 blir basert på ATI Radeon 9200SE med 64-bit minnebuss. Kortet får de samme tilkoplingene som S80, men kommer også i en PCI-utgave og koster rundt 900 kroner.

De laveste av de lave kortene blir S70 og S60 som blir basert på henholdsvis GeForce2 MX400 og Radeon 7000-brikkene. Disse får en utsalgspris på rundt fem hundre kroner.

Tatt i betraktning at Radeon 7000-kort nå går for under 300 kroner, virker det ikke som om Diamond blir av de aller billigste på markedet med Stealth-serien sin - noe som kanskje ikke lover så godt for Viper-serien heller.

Hvorvidt produktene kommer til Norge er for tiden ukjent, men det skulle ikke forundre oss om så skjer.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen