Panelet under skjermen til Touch Diamond har støtte for bruk med flere fingre. (Bilde: Marius Valle)

Diamond har "multi touch"

Det viser seg at HTCs telefoner er utstyrt med støtte for "Multi touch", skriver wmpoweruser.com.

Muligheten til å berøre to steder på en trykkskjerm samtidig, såkalt "Multi touch", er en funksjon som finnes på Apples Iphone. Dette lar deg utføre operasjoner som å zoome inn og ut ved å dra to fingre over skjermen samtidig.

Støttet på toppmodellene

HTC har utstyrt toppmodellene Touch Diamond og Touch Pro med mulighet for dette, men ikke ved å ta på selve skjermen. Det er området under skjermen, der hvor du finner taster, som har støtte for "Multi touch".

Platen som ligger over menytastene er nemlig en kapasativ føler som kan registrere flere trykk på samme tid. Dette er imidlertid en mulighet HTC av en eller annen grunn har valgt å ikke utnytte.

Fra før av benyttes den berøringsfølsomme overflaten til å zoome, spole i musikk, fokusere med kameraet og andre ting, i tillegg til å fungere som et sett med tradisjonelle taster.

Ingen støtte i Windows

Dersom HTC ønsker det, er det imidlertid mulig å utvide funksjonaliteten til å inkludere bruk av to fingre samtidig til for eksempel zooming, slik som på Apples telefoner.

Det er imidlertid ingen støtte for "multi touch" i Windows Mobile fra før av, så HTC ville i så fall vært nødt til å utvikle egne applikasjoner som utnytter muligheten.

Under kan du se en video som viser bruk av flere fingre samtidig på HTC Touch Diamond.

(Kilde: msmobiles.com, wmpoweruser.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen