Dexter inntar Youtube

Mens noen går til rettssak for å tviholde på opphavsretten og unngå at deres materiale havner på nett, velger noen å gå andre veier. Den amerikanske TV-produsenten CBS vil nå legge ut hele serier på den populære nettsiden.

Hard konkurranse om nettbrukere
Det har etter hvert kommet flere nettsider som tilbyr profesjonelle produksjoner til sine brukere. På sider som Hulu.com og Joost.com er det mulig å se fulle episoder av flere amerikanske TV-serier. På Youtube har slike serier også blitt lagt opp, men ofte uten rettighetshavernes samtykke. Det skal de nå bli forandring på.

Produsenten CBS har nemlig fått på plass en avtale med Google om å legge opp flere serier på nettsiden. Ifølge Advertising Age er det i første rekke seriene McGyver, Star Trek, Beverly Hills 90210, Californication og Dexter som skal legges opp. Etter hvert vil trolig flere serier legges til. Tjenesten skal finansieres med reklame som legges inn i videoene og inntektene skal deles mellom CBS og Youtube. Ifølge Youtube regner de med flere slike avtaler fremover.


CBS satser på å legge ut både nytt og gammelt materiale på Youtube.

Ikke ment for norske øyne
Tjenesten er som alltid kun ment for amerikanske og canadiske brukere. Norske brukere som vil se videoen vil ikke få tilgang. Dette er på grunn av rettighetene CBS har gitt for visning av seriene utenfor USA. I våre dager er derimot slike hindringer ikke altfor vanskelige å trenge gjennom. Ved hjelp av proxyservere som Hotspot Shield kan du enkelt få tilgang.

Verre er det derimot at innholdet som tilbys er mindre interessant. Hverken McGyver eller Beverly Hills vil være serier som trekker store seerskarer til tjenesten. Nye serier som Dexter har derimot potensial, så det er utvilsomt i dette segmentet Youtube og CBS bør satse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen