Dette vinduet er også en skjerm
Teknofil

Dette vinduet er også en skjerm

Samsung viste frem gjennomsiktig LCD-skjerm på CES.

CES-messen i Las Vegas er over, men nyheter fra messen fortsetter å dukke opp på nettet. Én av dingsene vi gikk glipp av forrige uke var en gjennomsiktig LCD-skjerm fra Samsung, som de mener kan fungere som et alternativ til vanlige vinduer i framtiden.

Skjermen har ingen form for vanlig bakbelysning, og er avhengig av lys fra omgivelsene for at man skal kunne se innholdet. Hvis lyset utenfor blir for sterkt, kan du skygge for lyset ved å trekke for virtuelle persienner. Blir det for mørkt kan man aktivere nattmodus, hvor fargene blir reversert. I tillegg aktiveres lys på siden av skjermen, slik at du fortsatt kan lese hva det står på skjermen.

Her blir det demonstrert hvordan Twitter fungerer på skjermen.
Her blir det demonstrert hvordan Twitter fungerer på skjermen.

Vinduet er koblet til en ekstern datamaskin, som står for alt av innholdet og hastigheten på de små tilleggsprogrammene som ble vist frem. Her kan du gjøre alt fra å oppdatere Twitter-meldinger, se filmer og sjekke værprognosen, til å surfe på nettet. Bildene blir forøvrig vist på et enveispanel, så innholdet kan kun sees fra innsiden av vinduet.

Dette er fortsatt kun i konseptfasen, og Samsung sier de ikke har noen konkrete planer om å lansere produktet med det første til forbrukermarkedet. Ifølge Engadget skal de også ha sagt at teknologien kan krympes, slik at de kan implementere skjermene i ting som militær-hjelmer.

Under kan du se en video av vinduet i aksjon:

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen