Dette vil endre verden
Teknofil

Dette vil endre verden

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Microsoft fortalte for ikke lenge siden at fremtidens dingser trolig vil bli mer basert på håndbevegelser og stemmegjenkjenning. Dagens tastatur og mus vil etterhvert byttes ut med mer intuitive brukergrensesnitt. Forskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) jobber med funksjoner som overgår våre villeste drømmer.

Mobil, projektor og kamera koblet sammen
Det er vanskelig å forklare hva MIT har bygget. Selv har de kalt dingsen Sjette Sans. I realiteten er den bygd opp av en miniprojektor, et kamera og en mobiltelefon. Ved hjelp av kameraet registrerer dingsen dine bevegelser og projektoren kan sende ut nyttig informasjon som du så kan klikke deg videre inn i. Via mobilen er du til enhver tid koblet på nett. Ved hjelp av håndbevegelser kan du da enkelt ta bilder, se på detaljer i bildene eller også finne informasjon om varer i butikken. MIT demonstrerer selv funksjonene i den Sjette Sansen i denne videoen lagt ut fra TED konferransen 2009:

(For fullstendig innføring i teknikken bak kan du se hele filmen, men selve demonstrasjonen begynner på 03:10)


Vil forhåpentligvis bli penere
Dingsen ser unektelig ikke vakker ut, men forhåpentligvis vil forskerne utvikle konseptet og etter hvert skape et mer brukervennlig design. Uansett er det svært interessant med en slik dings som både reagerer på bevegelser, gjenkjenner objekter og projiserer informasjon. Dette er helt klart et produkt vi vil stå i kø for når det en dag kommer på markedet. Tanken på å få oppdatert informasjon om flyreisen direkte projisert på flybilletten er unektelig tiltalende.

Prosjektet vil trolig måtte jobbes lenge med før det eventuelt er klart for markedet, og prisen vil neppe være den laveste om det en dag skjer. Men fremtiden ser unektelig svært interessant ut.

Kilde:
Gizmodo.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen