Dette trodde du ikke Nokia-mobilen din kunne

Det er nå over ett år siden Nokia lanserte multimedieportalen Ovi, som i første omgang så ut til å kun være laget for nedlastning av spill og musikk. Portalen har vært – og er fremdeles – på betastadiet, men etter dagens oppdatering begynner saker og ting virkelig å se lovende ut.

Ny synkroniseringsprogramvare

Det mest interessante er det nye synkroniseringsprogrammet Nokia Ovi Suite. Det lar deg synkronisere kalendere og e-post på telefonen mot Ovi.com. På den måten har du alltid en sikkerhetskopi liggende synlig på nettet. Tjenesten er gratis å bruke, men du betaler naturligvis for dataoverføringen.

Programvaren kan allerede i dag lastes ned fra Nokias hjemmeside. Har du en kompatibel Nokia-modell er det altså bare å slå seg løs.

Kommer til Mac

Nokia kom også med en gladnyhet til alle Mac-brukere med Nokia-telefoner: Ovi Suite vil i løpet av kort tid komme i en egen versjon for OS X, slik at det ikke lenger trengs mangelfulle tredjepartsløsninger som Isync for å få synkroniseringen unnagjort.

Solid oppgradering av Ovi

I tillegg til skreddersydd programvare til bruk sammen med Ovi-portalen, har også selve nettstedet fått en real oppussing.

Du kan nå lese kalenderen og adresseboken din på nettsidene. Det mest spennende er imidlertid funksjonen "Files". Denne fungerer enkelt og greit som en fjernkontroll som lar deg lete gjennom filer på datamaskinen hjemme, enten fra mobiltelefonen eller en annen datamaskin. Det eneste som kreves er en nettleser og at maskinene er koblet til internett.

Ovi kan nå synkronisere kontakter og kalender.
Ovi kan nå synkronisere kontakter og kalender. (Klikk for bilde i full størrelse

Files lar deg se gjennom bilder, videoklipp, Word-dokumenter og annen data du måtte ha lagret på PC-en. I tillegg kan du til enhver tid hente musikk fra PC-en til mobiltelefonen mens du er på farten. Du kan også overføre filer fra PC-en din direkte til andre Ovi-brukere over internett – altså uten at de går gjennom mobiltelefonen din. Svært praktisk dersom sjefen trenger PowerPoint-presentasjonen du laget i går kveld, og du ikke er hjemme.

Files har også løsningen på strømbrudd, lyssky internettleverandører og annet snusk som gjør at datamaskinen hjemme ikke er koblet til internett: Anytime Files. Denne tjenesten laster opp de mappene du måtte ønske til Ovi-portalen, slik at de er tilgjengelige direkte fra internett.

Dersom du vil sjekke ut Ovi selv, anbefaler vi en tur innom Nokias hjemmesider.

(Kilder: Nokia, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen