Dette SIM-kortet lar deg ringe gratis (Aprilsnarr!)

Som mange av dere fikk med dere, så var dette årets 1. april-spøk. Det er selvsagt ikke noe SIM-kort som lar deg ringe gratis.

En feil i SIM-kort fra Netcom, Telenor og en del andre operatører, gjør at du kan ringe helt gratis. Problemet ser ut til å ramme på tvers av operatører og produsenter.

Sjekk ditt SIM-kort: Send en e-post med emne "SIM-nummer" til sim@amobil.no for å få vite hvilke SIM-kort og telefoner som er berørt.

Ingen mulighet for å ta betalt

Amobil har vært i kontakt med en tekniker hos en av de største operatørene i Norge, som av hensyn til sin stilling ønsker å være anonym. Teknikeren forteller at de aller fleste operatører ikke har noen mulighet for å taksere samtaler og SMS hos kunder som har det aktuelle SIM-kortet, og bruker det i kombinasjon med visse telefoner.

– Det eneste vi registrerer hos oss er datatrafikk, som WAP og MMS. Videosamtaler i 3G-nettet blir også registrert, sier den anonyme kilden.

Telefonsamtaler i Norge og til utlandet har operatørene ingen mulighet til å ta betalt for. Teletorg-tjenester og SMS-tjenester er også helt umulig for å ta betalt for.

Skal sperre abonnementene

Kanskje enda mer oppsiktsvekkende er at operatørene gjennom sin felles organisasjon nå setter i gang tiltak for å sperre ute kundene det gjelder. Alle som har de berørte SIM-kortene vil trolig få sine abonnement sperret i løpet av de neste to dagene.

Kunder som ikke gjør opp for seg risikerer inkassokrav fra operatøren, og kan i verste fall risikere å få sine mobiltelefoner sperret ute av mobilnettet.

Ringer du gratis?

For å sjekke trenger vi siffer 2 4 6 og 8 i IMEI-nummeret på telefonen din. Om du for eksempel har en telefon med IMEI-nummer 104190747463584, blir det altså 0,1,0,4. Koden finner du bak batteriet på telefonen din.

Samtidig må du finne SIM-nummeret. Dette står på SIM-kortet ditt, eller med papierene som fulgte med SIM-kortet. Her trenger vi de tre første sifrene.

Kodene sender du til sim@amobil.no.
Dersom du bare vil sjekke som ditt SIM-kort er berørt, sender du en e-post med emne "SIM-nummer" til sim@amobil.no

– Siden vi ikke vet hvor mye hver enkelt kunde har ringt, vil vi beregne hvor stort tap vi har hatt, og sende ut et krav basert på gjennomsnittforbruket til alle kundene, sier den anonyme kilden.

Sjekk om du ringer gratis

Amobil sitter på informasjon om hvilke SIM-kort og telefoner problemet gjelder. Vi har imidlertid blitt truet med represalier og søksmål av operatørene dersom vi publiserer denne informasjonen offentlig.

Hvis du lurer på om du kan ringe gratis de neste dagene, kan vi likevel dele dette med deg som privatperson. Instruksjoner finner du i boksen til høyre.

Ingen pressetalsfolk hos de største operatørene har vært interessert i å kommentere saken overfor Amobil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen