Dette sier e-postadressen om deg

"Navnet skjemmer ingen" sies det, men det er noe de fleste av oss vet ikke stemmer. I en tid der vi ofte kommuniserer via e-post før vi snakkes på telefon eller møtes ansikt til ansikt, vil alle aspekter ved korrespondansen bidra til å danne et førsteinntrykk av den man har med å gjøre. Her teller altså ikke bare budskap, men hvordan det formidles (rettskriving og ordforråd), samt ting som navn og ikke minst e-postadresse.

For å få klarhet i hvilke feller man kan gå i når det gjelder e-postadresser spurte nettstedet Lifehacker sine lesere om hvilke fordommer de hadde rundt dette temaet. Etter over 500 kommentarer viste det seg i hovedsak å være tre viktige punkter som gjaldt:

* Brukernavnet er viktigere enn domenenavnet, så ola.nordmann@hotmail.com er ikke noe stort problem. Adresser som kanskje var tøffe og kule i tenårene, som for eksempel partyjenta6@hotmail.com, fungerer på den annen side dårlig om du ønsker å bli oppfattet som seriøs.

* Domenenavn er mer viktig i IT-relaterte miljøer. Folk som påberoper seg kunnskaper og ferdigheter innen teknologi får ikke akkurat stjerne i margen av en "utdatert" epostadresse som c2i.net, frisurf.no eller start.no. Ellers nevner vi at Hotmail har fått et litt "barnslig" stempel, mens brukere av Gmail sees på som mer voksne og oppdaterte.* Domenenavn er svært viktig for foretak og bedrifter, spesielt nå som svindel over nett er et stadig økende problem. Med en adresse som sokkstrikker@yahoo.com vil du møte mye skepsis, mens navn@sokkstrikker.no i langt større grad forteller at du ikke bare leker butikk.

Dette betyr selvfølgelig ikke at alle som ikke har Gmail eller sitt eget domene er sidrumpa eller teknologisk tilbakestående, noen sitter tross alt på en eldre e-postadresse fordi de nettopp har vært aktive på nettet såpass lenge og ikke tar seg bryet med å bytte. Likevel er poengene over verd å merke seg, kanskje spesielt for den som ikke vil ta sjanser med førsteinntrykket - som folk på jakt etter jobb. Enkelte stillinger kan jo få hundrevis av søkere, og da kan det jo friste litt for abeidsgiver å kutte ned bunken ved å skrote alle med "dårlige" adresser.

Dømmer du selv folk ut i fra deres e-postadresse? La gjerne høre fra deg i diskusjonstråden.

Kilde: Lifehacker 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen