Dette ruger Nokia og Samsung på

På mandag går startskuddet for den årlige 3GSM-messen i Barcelona. Her møtes både store og små mobilprodusenter for å vise frem det nyeste nye, og telefoner som i lengre tid kun har vært rykter ser ofte offentlighetens lys.

I denne artikkelen har vi samlet ti utvalgte ryktesaker som har dukket opp de siste to månedene. Noen er for lengst bekreftet, mens andre fremdeles er usikre. Felles for alle er at vi sannsynligvis får svar på ubesvarte spørsmål under 3GSM.

Ny musikktelefon fra Nokia?

I slutten av januar sendte Nokia inn en søknad til det amerikanske teletilsynet (FCC). I søknaden var det en skisse av en ny musikktelefon, som minner mistenkelig mye om Nokias 3250. Skissen ble etterhvert publisert på flere nettsteder, og ryktene om en oppfølger til 3250 var født.

Selv om skissen kun viser telefonens bakside ser du klart og tydelig at modellen skal ha dreibart tastesett. En egen tast for multimediebruk er plassert på baksiden, og det kan se ut til at kameraet vil bli plassert på samme sted som på 3250, altså helt nederst på siden av telefonen.

Ellers ser det ut til at oppfølgeren vil få bredere teknologistøtte, og vil bli utstyrt med både EDGE, 3G og HSDPA, i tillegg til støtte for alle de fire GSM-nettene i verden. Plattformen blir sannsynligvis Symbian OS med Series 60 3rd. Edition.

Utover dette sitter vi på lite informasjon om den mystiske modellen, utover at den har Type: RM-230 trykket på baksiden og er produsert i Ungarn. Vi blir imildertid ikke overrasket om modellen blir avduket i løpet av uken.

Mer om telefonen kan du lese i artikkelen "3250-oppfølger fra Nokia?"

Nytt medlem i Communicator-serien?

Det er ikke lenge siden det dukket opp svært uskarpe bilder av det som kan være Nokias E90.

Telefonen, som sannsynligvis får navnet E90, har i likhet med de andre Communicator-modellene fullt qwerty-tastatur. Designløsningen er imidlertid ikke helt lik. E90 har nemlig fått skinner som lar deg skyve skjermen opp i stående stilling, istedenfor å vippe den opp.

Den nye Communicatoren skal ellers både by på EDGE, 3G og HSDPA-støtte, slik at du kan surfe i høyest mulig hastighet uansett hvor i landet du befinner deg.

Mer om E90 kan du lese i artikkelen "Ny Nokia-kommunikator til uken?"

(Den originale M600i)
(Den originale M600i)

Sony Ericsson med ny M600i

Sony Ericsson lanserte i på onsdag åtte nye telefoner, hvorav seks kommer til Norge. Produsenten kommer derfor sannsynligvis med lite nytt den kommende uken. Det går imidlertid rykter om en oppusset utgave av UIQ-telefonen M600i.

Den oppussede versjonen har kodenavnet Lizzy, og skal ha en mer ergonomisk design enn den noe firkantede forgjengeren, i tillegg til andre farger.

Helt fri for forandringer i maskinvaren er Lizzy ikke. Det ser for eksempel ut til at den endelig får støtte for wi-fi, slik at du kan koble deg opp mot trådløse nettverk.

Det er som nevnt ikke de helt store sjansene for at vi får se noe nytt fra Sony Ericsson, men det hadde vært på sin plass. Mange var nemlig svært skuffet over onsdagens lansering, noe som kom tydelig frem i diskusjonsforumet.

Mer om Lizzy finner du i artikkelen "Sony Ericsson Lizzy er på vei".

Syltynn kommunikator med pikselrekord

Samsung satser hardt på Ultra-serien sin, som består av tynne telefoner. Nå ser det ut til at vi kan vente oss en syltynn kommunikator fra den koreanske produsenten.

Telefonen vil få navnet F700, og skal ha en trykkfølsom skjerm med en oppløsning på godkjente 440 x 220 punkter.

Mer oppsiktsvekkende er det imidlertid at telefonen skal kunne skilte med et kamera som tar bilder i en oppløsning på 5 megapiksler. Kameraet skal også ha autofokus.

Mer om F700 leser du i artikkelen "Ultra-kommunikator fra Samsung?".

Verdens tynneste?

Samsung X820 fikk mye oppmerksomhet for tykkelsen, som var på knappe 6,9 millimeter. Nå ser det ut til at vi kan vente oss enda en flis fra produsenten.

En ny telefon som foreløpig bare er kjent som Ultra Edition 5,9, skal nemlig være enda en millimeter tynnere enn X820, altså 5,9 millimeter. Dette er ikke en telefon du tør ha i lommen på trange dongeribukser, for å si det sånn.

Til tross for den anorektiske størrelsen skal telefonen kunne by på både et 3,2 megapiksels kamera, blåtann, og et internminne på 80 MB.

Mer om den tynne telefonen kan du lese i artikkelen "Samsung ruger på verdens tynneste mobil".

Nytt pikselmonster?

Samsung er for øvrig kjent for å vise frem minst én mobiltelefon med unaturlig høy oppløsning hvert eneste år, og kunne allerede for to år siden vise frem en telefon med 7 megapikslers kamera. I fjor slo produsenten sin egen rekord med B500, som kunne ta bilder med 7,7 megapikslers oppløsning. Vi blir altså ikke overrasket dersom Samsung avduker en 8- eller 10-megapiksels kameratelefon i år.

HTC Vox

Også HTC har en kommunikator-modell på gang: Vox.

Vox ser ved første øyekast ut som en helt vanlig mobiltelefon, men skjuler et fullt tastatur som kan dras ut på siden av telefonen.

Skjermen skal være 2,4 tommer stor, og det er ikke utenkelig at den kjører Microsofts nyeste versjon av Windows Mobile, Crossbow.

Vox er langt fra den eneste HTC-telefonen vi kan forvente å få se den nærmeste tiden. Forumbrukerne våre har allerede samlet opp en lang liste med ryktebilder av produsentens kommende modeller.

Mer om Vox leser du i artikkelen "Nye HTC-bilder lekket".

Gphone på vei?

Google vil mest sannsynlig satse hardere og hardere på mobilmarkedet i årene som kommer. Søkegiganten skal allerede ha inngått en avtale med HTC om å lage en dedikert Google-telefon, og denne skal du ikke se bort i fra at dukker opp på 3GSM.

En Google-telefon vil nok ikke skille seg noe særlig fra andre modeller på maskinvarefronten, her er det programvaren og søkemulighetene som teller.

Det er imidlertid ikke utenkelig at en telefon med Google på laget vil ha en rekke hurtigtaster for å gjøre søkeprosessen mer lettvint enn den er på dagens telefoner.

Mer om Google-telefonen leser du i artikkelen "Gphone på vei".

Neonode er tilbake

Neonode fikk stor oppmerksomhet da de avduket modellen N1. Til tross for all oppmerksomheten i media solgte aldri telefonen noe særlig, og selskapet gikk med dundrende underskudd.

Siden den gang har vi ikke hørt særlig mye om den svenske produsenten, før de nylig kunne avsløre at de hadde en ny modell på vei, takket være drahjelp fra en anonym, stor aktør.

Vi vet fint lite om den kommenede modellen, men ifølge produsenten selv skal den "revolusjonere markedet for mp3-spillere og multimediamobiler".

Den nye telefonen skal presenteres i løpet av 3GSM. Vi gleder oss.

Mer om Neonodes planer leser du i artikkelen "Neonode klare med ny mobil".

Windows Mobile 6.0 lanseres

Det er bekreftet at Windows Mobile 6.0 skal lanseres i løpet av 3GSM. Det nye operativsystemet har frem til nå bare hatt kodenavnet "Crossbow", og byr på en rekke nye funksjoner.

Plattformen skal blant annet ha bedre e-post-funksjonalitet, høyere sikkerhet, og være tett knyttet til Microsofts Microsoft Live-tjenester.

Windows Mobile 6.0 kommer i tre forskjellige versjoner: En for telefoner med trykkfølsom skjerm, en for telefoner med vanlig skjerm, samt en versjon for rene PDA-er, uten vanlig telefonfunksjonalitet.

Det vi vet om Windows Mobile 6.0 til nå kan du lese om i artikkelen "Klart for ny Windows Mobile".

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen