Dette mangler din mobil

Vi skal ikke forlange av mobilen vår at den vasker klær, desinfiserer skrubbsår eller holder oss flytende dersom vi faller over bord fra robåten. Tross alt. Men det finnes likevel funksjoner vi savner som det ikke er helt urimelig å forvente at man skal finne i en moderne mobiltelefon.   Hvorfor ser ikke telefonprodusentene disse behovene? Kanskje er det fordi vi ikke har gjort dem oppmerksomme på kravene våre. Det gjør vi herved noe med.   

Fem absolutte krav
 
Her er kravene våre i prioritert rekkefølge:  
  1. Plass til to SIM-kort. Hvem har bestemt at det kun skal være plass til ett SIM-kort i en mobiltelefon? Vi har alltid ønsket oss plass til to. På den måten kan vi håndtere både jobbabonnementet og privatabonnementet samtidig.

  2. Nådeløs tyverisikring. Når mobilen vår blir stjålet, vil vi at den på vår kommando – for eksempel via en tekstmelding - skal bli ubrukelig for kjeltringen. La den gå i vranglås, samtidig som den sender lokaliseringsmeldinger til oss via SMS og forteller hvor den befinner seg. Dette kan gjerne kombineres med en papegøyestemme som uopphørlig strømmer ut av telefonhøyttalerne og roper "denne mobilen er stjålet - denne mobilen er stjålet".

  3. Bluetoothchat. Dette er egentlig et todelt krav. For det første må rekkevidden på den ellers så glimrende radioteknologien Bluetooth utvides utover de begredelige 7-8 meterne den tåler i dag, og for det andre vil vi ha gratis chat via Bluetooth. Hvor vanskelig kan det være? Kjappe flørtemeldinger i skolegården eller andre folketette steder uten at det koster oss en krone? Ja takk!

  4. Usynlig funksjon. Alle har vi små eller store hemmeligheter, og mange av disse formidler vi via samtaler og tekstmeldinger sendt med mobilen. Derfor burde alle mobiltelefoner vært utstyrt med en sperrefunksjon som gjorde private meldinger usynlige for alle andre enn eieren – en enkel passordfunksjon hadde gjort susen. Det samme ønsker vi oss med samtaleloggen: Noen samtaler burde aldri vært loggført, og vi vil gjerne bestemme hvilke samtaler dette er.

  5. Selvlokalisering. Vi kaster bort altfor mye tid på å lete etter mobilen. Derfor synes vi det er rart at den ikke kommer med integrert lokaliseringsfunksjon à la den nøkkelknippeløsningen som var så plagsomt populær på åttitallet: Plystre etter mobilen din, og den svarer med en kvitteringstone som avslører hvor den befinner seg. Så slipper vi å be noen ringe oss for at vi skal finne den.
  Ekstrautstyr Jo da, vi vet at mange av disse tjenestene finnes som ekstraprogrammer som kan lastes og installeres på mobilen for en billig eller dyr penge. Men vi ser ingen grunn til at det ikke skal være standardtjenester på alle mobiler!   Eller hva sier du? Hvilke funksjoner savner du mest i mobilen din? Delta i diskusjonen!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen