Dette lanserte Apple i dagLanserer ny Macbook Air
Apple lanserer nå en ny Air i to størrelser på  13,3 og 11,6 tommer. Maskinen lagrer alt på  SSD, holder ut 7 timer med vanlig bruk. Skjermen har en atskillig skarpere skjerm på 1440 x 900 piksler fordelt over 13,3 tommer, og drives av et Nvidia GeForce 320M skjermkort. 

Les mer om nye Air her

Les også: Slik blir fremtidens MacÅpner App Store 

Om 90 dager åpner Apple en egen programvarebutikk for datamaskinene sine, kalt App Store for Mac. Du laster ned programmer med ett klikk, alle kan oppdateres automatisk med ett klikk og utviklere får 70 prosent av inntekten. Og programmene kan brukes på alle Mac-ene du eier.

Mac OS X møter iPad
Apple viste oss en snikitt på sitt kommende operativsystem Mac OS X 10.7 "Lion". Nå skal mange av funksjonene til iPhones og iPads operativsystem inn i Mac.

Det legges opptil at du skal jobbe mye mer i fullskjerm.Mission Control skal gi deg bedre kontroll over programmer ved å stable alle vinduene etter hvilket program de tilhører.

Operativsystemet får autolagring så du slipper å tenke på det, og programmer starter opp der du var sist når du starter dem.

Nye Mac OS får også støtte for multitouch, men du må belage deg på å bruke styreflaten på den bærbare eller kjøpe Magic TrackPad til den stasjonære. For det vil ikke skje noe via skjermen.

– Berøringsvennlige skjermer som er montert vertikalt fungerer ikke, du blir for trøtt i hånden, sier Steve Jobs.

Mac OS X "Lion" lanseres i sommer.FaceTime til Mac
Nå blir det mulig å ringe til Facetime-enheter som iPod Touch og iPhone rett fra Mac-en din. Programvaren lanseres i dag og kan lastes ned fra Apples hjemmesider.

iLife oppdateres
Apple lanserer i dag også iLife'11 med de samme programmene vi er vant til –  iPhoto, Garage Band, iMovie, iDVD, iWeb. Bilderedigeringsprogrammet iPhoto får bedre integrasjon mot sosiale medier, nye lysbildeshow og bedre trykking av fotobøker og kort. Det er nå lagt opp til at du skal jobbe mye mer i fullskjerm enn før.Når du har delt et bilde kan du se hva folk har kommentert på Facebook inne i iPhoto. Det har også blitt enklere å sende avgårde fotoalbum på e-post.iMovie'11 får bedre redigering av lyd og lydeffekter som legges på i det sekundet du beveger musen over effekten. Det har blitt enkelt å gjøre en reprise i sakte film. Programmet har nå fått ferdige maler for å lage trailere og rulletekst i dine egne filmer. Programmmet finner automatisk klipp der man ser for eksempel en enkelt person, en gruppe, eller nærbilder, slik at det blir enklere å klippe filmene dine slik du vil ha de.Garageband'11 skal få den nye funksjonen "Groove Control", som de kaller er en stavekontroll for dårlig rytme. Du kan definere ett instrument som har den rette takten, og deretter modifiserer programmet de andre instrumentene slik at de holder den samme takten.Programmet kan også lære deg å spille piano og gitar. Først får du se en video, deretter prøver du å spille selv og programmet gir deg løpende tilbakemelding på om du treffer tonene og rytmen. Etterpå kan du se hvor du gjorde feil. 

iLife følger gratis med alle nye Mac-er, eksisterende kunder kan kjøpe  oppdateringen til 2011-versjonen for 250 kroner.

Massiv vekst for Mac
Mac står for 33 % av inntektene til Apple, totalt 130 milliarder kroner i omsetning det siste året, forteller direktør Tim Cook. 

Salget av Mac har vokst mer enn dobbelt så raskt som resten av markedet for PC-er det siste året.

Her kan du se våre spådommer for hva Apple ville lansere i kveld. Vi konstaterer full pott med unntak av ny versjon av iWork, som vi ikke fikk se i dag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen