Dette koster en Intel-firekjerne deg

Alternativ tekst mangler
Det blir dyrt å få CPU-Z til å vise dette

Ved årsskiftet dumper de første firekjerneprosessorene for forbrukermarkedet ut fra Intel. Mange har fryktet en usannsynlig høy pris i startfasen, men ifølge taiwanske hovedkortprodusenter blir ikke prisen høyere enn vanlig.

Det vil likevel si at prisen blir høy - for som kjent prises ikke Extreme-edition-prosessorer eller andre toppmodeller akkurat lavt.

I november lanseres Core 2 Extreme QX6700. Denne vil ha en veiledende utsalgspris på 999 amerikanske dollar. Den neste firekjerneprosessoren som lanseres er Core 2 Quad Q6600, som kommer i januar og prises til 851 amerikanske dollar.

Her til lands resulterer det trolig i priser rundt henholdsvis 8500 og 7000 kroner.

Selv om x86-markedet virkelig kan ta i bruk firekjerneprosessorer til neste år (spesielt på serversiden), forventer Intel at denne typen prosessorer kun vil stå for beskjedne 3 prosent av det totale salget det kommende året etter lansering. Grunnen til det kan være så mangt, men selskapet vil nok foretrekke å primært selge dagens Core 2-arkitektur en god stund fremover.

AMD forventes å slippe sin "4x4"-plattform i løpet av året og lanserer første "ekte" firekjerne i midten av 2007. På samme tidspunkt til neste år forventes prisen på Intels firekjernearkitektur å bli redusert betraktelig.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen