Dette kommer i juni

Hver måned kommer det nye telefoner på markedet i Norge, og mange av dem bringer med seg mye ny og ofte banebrytende teknologi.. For å hjelpe deg å holde tritt med utviklingen kommer vi til å oppsummere de viktigste modellene som kommer hver måned fremover.

Denne måneden er det Sony Ericsson K700, Siemens M65 og CX65, Motorola V600 og Nokia 7610 og 5140 som skal i ilden, alle med spesifikasjoner som imponerer og som garantert vil være med på å utvikle mobilmarkedet videre.

Nokia 7610 - Megapikslene kommer

Nokia var bare en av mange som viste frem mobiltelefoner med megapikselkamera på CeBIT i Tyskland. Selskapets 7610 blir allikevel den første megapikseltelefonen vi får se her til lands og kan absolutt bli en state-of-the-art modell for Nokia.

Megapikselkameraet på 7610 kan ta bilder i en oppløsning på 1152x864 piksler, en oppløsning som er tilnærmet god nok til at bildene kan brukes i fotoalbumet. I tillegg kan kameraet ta opp video i en oppløsning på 176x144 piksler. Dette ligger desverre langt unna den kvaliteten man får med et standard digitalt videokamera i dag, men duger til korte klipp fra fest og andre hendelser som man gjerne vil forevige.

Selv om det fort kan virke slik, er ikke 7610 bare en kameratelefon, men byr også på en hel del annet smågodt i form av avansert teknologi og nye funksjoner. Man har for eksempel en medfølgende filmeditor som lar brukeren legge til effekter, som bakgrunnslyd og animasjoner til videoklippene.

Telefonen er den første fra Nokia som benytter seg av den nye minnekort-standarden RS-MMC. Denne korttypen er mindre enn vanlig MMC og er omtrent like stor som mini-SD, som er en av konkurrentene. Desverre har ikke 7610 støtte for hotswap, eller muligheten til å bytte kort mens telefonen er på slik som blant andre Siemens SX1 og Sony Ericsson P900 har.

Telefonen benytter det svært avanserte operativsystemet Symbian, som i korte trekk betyr at man kan installere mer avanserte programmer til telefonen som ikke finnes på vanlige telefoner. Det er også verdt å nevne at 7610 er den minste Symbian-telefonen hittil.

Telefonen er på vei ut til butikkene i skrivende stund og vil i første fase ligge på en 5000 kroner i pris, noe som nok vil slanke lommeboken betraktelig for engasjerte amatørfotografer såvel som forretningsmenn. Mer informasjon om 7610 finner du i vår sniktitt på 7610.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen