Dette kan være iPhone 5

Den nye Iphone-designen har ikke vært bare vellykket. Problemer med nærsensor og antenne, i tillegg til flere programvareproblemer har plaget Iphone 4 siden lanseringen i fjor.

Det har vært rapportert av mange at Iphone 4 mister dekningen om man holder den på en spesiell måte. I Norge har ikke problemet vært spesielt stort, men i utlandet har "antennagate" fått utallige spaltemeters oppmerksomhet.

Endret oppdeling

Nå har det som etter alt å dømme er en ny metallramme for Iphone dukket opp. Rammen er så å si identisk med den gamle Iphone 4-rammen, og de to er avbildet ved siden av hverandre.

Rammen i Iphone 4 er antennen telefonen bruker til 3G- og GSM-tilkobling og til lokale trådløse teknologier som Bluetooth og Wi-Fi. For å kunne gjøre begge deler er antennebåndet oppdelt i to deler, og problemene oppstod om man kortsluttet disse to ved å legge fingrene over synlige skillestreker på telefonen.

I rammen på bildet er skillestreken på toppen av telefonen borte, og erstattet med to nye skillestreker - en på hver side av telefonen. De to andre skillestrekene nederst på telefonen er beholdt der de er i dag.

Redigert

Ifølge nettstedet appleinsider.com har noen redigert bildene som er lagt ut, slik at skygger er borte. Det er svært vanskelig å vite om denne redigeringen har vært mer omfattende, og om bildene i det hele tatt er reelle.

Om bildene er reelle kan det i praksis bety tre forskjellige ting. Det har vært snakk om at Iphone 4 ville få en endret design med forbedret antenne. Det er dog såpass sent i Iphone 4s levetid nå, at det spørs om det er dette scenariet som stemmer.

Mer sannsynlig er det at antennen er tiltenkt neste generasjon Iphone, eller at den hører hjemme på den ryktede CDMA-versjonen av Iphone 4 som i tilfelle vil bli solgt av den amerikanske operatøren Verizon.

"et fremsatt opphavsrettskrav fra Apple, Inc.."

En ting som gjør det svært sannsynlig at bildene er reelle, er at samme ramme også har dukket opp i en Youtube-video. Videoen er nå fjernet på grunn av opphavsrettslige krav fra Apple. Dermed bekrefter Cupertino-selskapet langt på vei eierskap til rammen.

Det dukker vanligvis opp en gedigen rykteflom i påvente av nye Apple-produkter. I fjor dukket Iphone 4 opp etter at en uheldig ansatt mistet prototypen i en bar. Også da gikk Apple til rettslige skritt.

(Kilde: appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen