Telefoner med mye metall er verst, ifølge de britiske legene. (Foto: Sony Ericsson)

Dette kan gi utslett og hudplager

Selv om de fleste nok anser stråling for å være den største helserisikoen ved bruk av mobiltelefon, advarer nå britiske leger mot noe helt annet - og mildt sagt overraskende. Bruk av mobiltelefon kan nemlig gi opptil en tredjedel av den britiske befolkningen hudplager.

Nikkel gir plager

Årsaken ligger i materialbruken i mobiltelefoner, der mange telefoner har små innslag av nikkel i taster eller deksel. Den britiske helseorganisasjonen British Association of Dermatologists ber nå sine medlemmer om å se etter symptomer på sine hudpasienter.

– Hudplager fra mobil vil som oftest oppstå rundt kinn eller øre, avhengig av hvor metalldelen av mobiltelefonen kommer i kontakt med huden, sier Dr. Graham Lowe i BAD til Vnunet.com.

Dyrere telefoner verst

Størst innslag av allergi kommer hos brukere med dyrere telefoner, ifølge organisasjonen. Dette skyldes at mange dyrere telefoner er iført metall helt eller delvis, og dette har ofte et høyt nikkelinnhold.

– Teoretisk sett kan det til og med oppstå i fingrene om du skriver mye tekstmeldinger og har taster med innslag av metall, sier Lowe videre.

Ifølge Lommelegen.no er mellom 10 og 20 prosent av norske kvinner rammet av nikkelallergi, med et noe lavere tall for menn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen