Dette kan du ikke motbevise

Både Canon og Nikon har utstyr og programvare som skal være i stand til å sjekke om et bilde fra deres respektive kameraer er manipulert eller endret på annet vis, noe som kan være viktig i mange sammenhenger, som straffesaker der bildene er bevis, eller strid om opphavsrett til fotografier, bare for å nevne noen av mulighetene.

For en tid tilbake, nærmere bestemt i november i fjor, ble imidlertid Canons programvare for dette cracket, og nå kan PhotographyBay melde at det samme russiske sikkerhetsfirmaet som gjorde det dengang nå også har gjort det samme med Nikons programvare.

Firmaet som oppdaget svakhetene i programmet, russiske ElcomSoft, har etter eget utsagt gitt Nikon beskjed om problemet, men har tilsynelatende ennå ikke fått noe svar:

"Nikon has provided no response nor expressed any interest in the existence of the issue" heter det i deres pressemelding.

Da det samme skjedde med Canon for et halvt år siden, var dette deres respons. Nedenfor ser du et par bilder fra dengang og som programmet bekreftet som ekte og ubehandlede bilder. Et knippe tilsvarende bilder som Nikons programvare går god for at er ekte, finner du på denne websiden.Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen