Dette Google-trikset må du kunne

Denne uken rullet Google ut en helt ny funksjon på den mobile utgaven sin: Søkeforslag. Det betyr at søkemotoren foreslår ord fortløpende mens du skriver i søkefeltet, basert på hvilke ord og fraser som er populære å søke etter.

Søkeforslag har vi allerede hatt glede av på datamaskinen i flere år, men det er på mobilen at funksjonen virkelig kommer til sin rett. For du sparer mye tid når du slipper å skrive hele ordet, spesielt på telefoner med dårlige tasteløsninger. Søkefeltet husker også de forrige søkene dine, slik at du slipper å taste inn disse på ny.

Ikke minst er det veldig hendig å få forslag opp når du ikke vet helt hva du søker etter, eller er usikker på hvordan et ord staves. Merk at dette fungerer best på telefoner med høy oppløsning, der du får skikkelig oversikt over forslagene uten å måtte bla opp og ned.

Søkeforslag er foreløpig i beta, og må skrus på manuelt. Dette er imidlertid enkelt. Når du kommer til Google.com klikker du bare på Instant (beta) is off: Turn on.

OBS: Søkeforslagene fungerer foreløpig kun på engelske Google. Det vil si at om du er på Google.no må du trykke på "Google In English" først.

Funksjonen fungerer kun på enheter med iOS (iPhone, iPad, iPod touch) eller Android. Nedenfor kan du se hvordan det fungerer på Android.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen