Dette gir HDMI 1,3 deg
Teknofil

Dette gir HDMI 1,3 deg

På digitale medier finner vi i dag HDMI-kontakter som standard. For å rydde opp i kabelsalaten bak på hjemmekinoutstyret ditt, kan HDMI erstatte mange av de gamle analoge kablene, som i mangfold skaper et kaos bak stereobenken. Men du trenger ikke den nyeste versjonen av kabelen av den grunn, melder Hometheatermag.com.

Om du har en forkjærlighet for lyd, og ikke minst de nye formatene som har kommet sammen med Blu-ray-teknologien, er HDMI 1,3 noe du skal ha. Med denne versjonen får du blant annet utnyttet Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio, gitt at enhetene som tilkobles støtter teknologien. Med den nyeste versjonen av kabelen vil du også kunne få glede av et bredere fargespekter, oftest kalt Deep Color eller x.v.YCC. Tiltross for at mange Blu-ray-spillere har støtte for denne teknologien, inneholder foreløpig ikke filmene det utvidede fargespekteret.

Har du derfor planer om å fornye kabelparken din, være seg lyd- eller -bildeutstyr, kan det være verdt å ta en kikk på hva de forskjellige produktene dine støtter av HDMI-versjoner. Alle komponentene som kobles sammen med HDMI, må ha samme versjon for at du skal kunne utnytte de funksjonene som for eksempel HDMI 1,3 gir deg. Og ikke minst må kilden innholde de nye bilde- og lydspesifikasjonene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen