Dette Facebook-trikset bør du bruke

Har du 400 venner på Facebook, men bare 7 av dem som pleier å kommentere tingene dine - mens resten av dine venner ser ut til å ignorere deg glatt?

Eller føler du at det er litt rart at det alltid er de samme personene som dukker opp i nyhetslisten din? Er alle de andre virkelig så inaktive på Facebook?

Mange blir luktet bort
En melding brer seg nå som en farsott på Facebook med å gjøre en endring for å forbedre dette - og for en gangs skyld er det som står i en slik melding faktisk sant.

Som standard innstilling har Facebook innført et system som sørger for å bare vise deg meldinger fra personer og grupper du kommuniserer mye med. Tanken er at det er de du har kommunisert mye med, som du er mest interessert i å følge - og det er selvsagt en veldig god tanke.

Blir mer og mer begrenset
Problemet er at det skaper en ganske spesiell spiral: Facebook analyserer hvem du kommuniserer mest med, og luker ut resten. Så analyserer den hvem av de du kommuniserer mest med av de som er igjen, og luker ut resten.

Til slutt sitter du igjen med flere hundre venner, og bare interaksjon med noen få av dem - og det er langt på vei Facebook som bestemmer hvem det er ut ifra det som kan være rene tilfeldigheter.

Men at du for eksempel ikke kommuniserer mye med en person som ikke er så veldig aktiv, betyr ikke nødvendigvis at du ikke er interessert i det personen har å skrive når noe blir delt.

Slik gjør du
Hvis du ønsker å utvide horisonten din på Facebook, er fremgangsmåten ganske enkel: Gå til nyhetsveggen din, og gå til bunn av siden. Der velger du «Edit options»/«Endre innstillinger» - og så endrer du toppvalget til «Show post from: All of your Friends and Pages»/«Vis poster fra: Alle dine venner og sider».

Du får opp muligheten ved å trykke på denne lenken helt nederst på siden.
Du får opp muligheten ved å trykke på denne lenken helt nederst på siden.

Med denne lille endringen vil nyhetsfeeden din rett og slett bli mye mer variert. Samtidig filtrerer «Top news» på samme måte, men altså fra et større grunnlag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen