Dette er verdens raskest selgende dings

Av og til føler vi kanskje at Apples nettbrett iPad får ufortjent mye oppmerksomhet, spesielt med tanke på at den ennå ikke offisielt er å få tak i her på berget.

Men at det er en populær dings er nå helt sikkert. Etter å ha solgt svimlende tre millioner eksemplarer i løpet av de første 80 dagene har salget bare økt. De siste tallene viser at det nå blir solgt en og en halv million iPad-er i måneden, noe som tilsvarer nesten 50 000 per dag.

Setter du det opp mot de 86 400 sekundene som er i et døgn, skjønner du at salget går nokså greit for Apple.

Raskest selgende gadget?

Ifølge Digital Trends har dette tempoet fått det amerikanske analysefirmaet Bernstein Research til å utrope iPad til "the fastest selling gadget ever". Men dette er da også en ganske vag tittel, ettersom det kommer helt an på hvordan man definerer eller oversetter ordet gadget - som vi i redaksjonen gjerne bare referer til som en dings.

Av andre spesielt populære dingser gjennom tidene kan vi kjapt nevne Nokia 1100, Kodak Instamatic, Sony Walkman, Nintendo Game Boy... og Apples egen iPod.

Helt nytt marked

Men enten vi snakker rekord eller ei er tallenes tale klar. iPad er en dundrende salgssuksess, og en av hovedgrunnene til dette er at nettbrett-markedet er svært jomfruelig. Det spiser heller ikke nevneverdig av de eksisterende data- og mobilmarkedene. De fleste som kjøper en iPad gjør altså ikke dette på bekostning av en bærbar PC, mobiltelefon eller annen duppeditt.

Les også: Lesebrett vil strupe papiravisene


Kilde: Digital Trends

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen