Dette er verdens minste GPS-brikke

Infineon har nettopp lansert verdens minste GPS-brikke, Hammerhead II (PMB 2525). Den lille brikken er bare 3,79 x 3,59 millimeter stor. Det åpner for at GPS kan dukke opp i langt mindre mobiltelefoner enn i dag.

Krever lite strøm
Den nye GPS-brikken er laget for både mobiltelefoner, smarttelefoner og egne navigasjonsenheter. Mens GPS på mange enheter er synonymt med hurtig tap av batteri, hevder Infineon at Hammerhead II er svært lite strømkrevende.

Det er foreløpig ikke kjent om noen mobilprodusenter har meldt sin interesse for Hammerhead II-brikken.

Vil du lese mer om GPS, kan du ta en titt på saken Amobil forklarer: GPS. Rett før jul testet vi fire GPS-enheter for jakt, tur og fiske.

Du behøver ikke en GPS-brikke i mobilen din for å få navigering på mobilen. Det eneste du trenger er GPS-programmet Nav4All og en ekstern mottaker. Du kan lese mer om Nav4All i saken Ukens Perle: Gratis GPS.

For Series 60-telefoner finnes gratisprogrammene Wayfinder og Google Earth. Har du heller lyst på et eget GPS-system, lager TomTom små enheter som passer ned i de fleste skjortelommer.

Det finnes også flere mobiltelefoner som kommer med programvare for navigasjon, som blant annet Nokia 5500 Sport og Nokia E70.

(Kilder: Teknisk Ukeblad, Infineon)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen