Dette er verdens første 4G-mobil

Skuelystne fikk denne uken se verdens første mobil med 4G-teknologien LTE i salg i Las Vegas. Nykommeren har fått navnet Samsung Craft, og er en fullblods profftelefon basert på operativsystemet Brew.

Craft vil foreløpig kun være til salgs i det amerikanske markedet under operatøren MetroPCS, men skal kunne fungere fint i europeiske mobilnett så lenge man har 4G-dekning.

Det opplyses ikke hvor raskt man vil kunne laste ned data, men hastighetene i andre amerikanske 4G-nett har ligget på 5 til 12 Mbps. Dessverre vil nok flaskehalsen ofte være telefonens prosessor og ikke hvor raskt den kan motta data. Det bekrefter også Computerworld i sin titt på Craft.

– Mine få minutter med uvitenskapelig testing imponerte meg ikke. Selv om salgspersonen hevdet at Craft var "skrikende rask" sammenlignet med tidligere telefoner, virket den ikke å være noe raskere ved vanlig surfing enn vanlige smarttelefoner, og litt tregere enn 3G-baserte iPhone og Android-telefoner, skriver nettstedet.

Craft har en 3,3 tommer stor AMOLED-skjerm, fullt tastatur som skyves ut under skjermen og et 3 megapiksler kamera. Telefonen er 150 gram tung.

4G i Norge
Du kan få surfe i 4G-hastigheter her til lands også. Det krever riktignok at du bor i Oslo-området og er kunde av Netcom. I så fall kan du kjøpe et USB-modem til den bærbare datamaskinen som vil gi deg hastigheter på mellom 10 og 40 Mbit / s.

Telenor har uttalt at de kommer til å vente med å rulle ut 4G til 2012.

(Kilder: Ars Technica, Computerworld, Side Cut Reports)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen