Dette er juli-mobilene

Juli måned er allerede godt over oss, og vi har tradisjonen tro tatt kontakt med mobilprodusentene for å høre hva vi har i vente av nye telefoner. I motsetning til i juni, er det ikke så mange ny telefoner på trappene denne måneden.

Da vi skrev om juni-modellene, ble vi fortalt av produsentene at det skulle komme et skred av nye telefoner forrige måned. Men flere av disse har blitt forsinket, og først dukket opp nå i juli.

BenQ-Siemens
BenQ-Siemens er en av produsentene som skulle slippe løs mange telefoner i juni. Da vi var i kontakt med produsenten, fikk vi opplyst at E61, EL71, og CF61 ville komme i salg denne månenden, selv om de ble lovet i juni. Du kan lese mer om disse modellene i artikkelen "Her er juni-modellene".

BenQ-Siemens stiller i realiteten bare med én ny mobiltelefon i juli. Da vi var i kontakt med BenQ Norge, ble vi fortalt at SL75 kommer i en ny Escada-utgave.

SL75 Escada Fuchsia
Under årets CeBIT-messe fikk vi i Amobil anledning til å stifte bekjentskap med SL75 Escada Fuchsia. Nå er denne designtelefonen å finne i norske mobilbutikker.

Som seg hør og bør, koster denne spesialutgaven en del mer enn den vanlige utgaven av SL75. Du må regne med å betale et sted mellom 4500 og 5500 kroner for telefonen, mot rundt 2300 kroner for standardutgaven av SL75.

For de ekstra tusenlappene får du, foruten en lilla telefon med Escada-logo, et eget Escada-smykke. Dette er laget av oksideresistent sølv, amethyst og sirkon, og er ment å festes på telefonen for å fremheve eksklusiviteten.

Telefonen har ellers fargeskjerm, kamera og blåtann. Mp3-spiller og minnekort må du imidlertid ofre om du skal ha denne eksklusive telefonen.

Mer informasjon om SL75 Escada Fuchsia finner du i vår artikkel "Mobiler i hvitt og rosa". Du kan også ta en titt på vår test av SL75.

Sony Ericsson
I juli leverer Sony Ericsson garantert to nye mobiltelefoner, og kanskje en tredje, får vi vite fra produsenten.

De to garanterte er K800i, som allerede har kommet i salg, og er testet av oss i Amobil, og den nye 3G-telefonen K610i. Den tredje, som er mer usikker, er P990i, som kanskje vil dukke opp i noen få eksemplarer i løpet av denne måneden.

K800i
Cybershot-mobilen fra Sony Ericsson kan ikke akkurat kalles en nyhet. Denne har allerede vært i salg en stund, og dukket opp i slutten av forrige måned.

Telefonen byr på en god, skarp skjerm, og et skikkelig bra kamera til mobiltelefon å være, med 3,2 megapikslers oppløsning og autofokus.

K800i for øvrig de aller fleste funksjonene du kan ønske deg fra en mobiltelefon. Under panseret på denne 3G-telefonen finner du blåtann, mp3-spiller, RDS-radio, minnekortstøtte, og en rå Java-ytelse for å nevne noe.

Vi anbefaler at du leser vår test av K800i om du vil ha mer informasjon om telefonen.

K610i
Sony Ericssons billigste 3G-telefon til nå er K610i. Denne telefonen kan dermed fort bli en ny folkemobil, slik som T610i var i sin tid.

K610i har de fleste funksjonene en vanlig mobilbruker trenger. I tillegg til 3G har telefonen trippelbånd, blåtann, mp3-spiller, minnekortstøtte og et kamera på to megapiksler.

I motsetning til Nokias nye billig-3G, 6233, har K610i i tillegg et frontmontert kamera til videosamtaler.

K610i er å finne i butikkene allerede i dag, og vår prisguide avslører at prisen begynner på 2300 kroner.

Du kan lese mer om K610i i artikkelen "SE K610i er i butikkene".

P990i
Oppfølgeren til P910i er telefonen som har latt vente på seg. P990i skulle egentlig dukke opp i løpet av årets tre første måneder, men Sony Ericsson har gang på gang utsatt slippet av den nye profftelefonen.

Kilder hos Sony Ericsson som Amobil har vært i kontakt med, antyder nå at et lite parti med P990i kan komme ut i butikkene i løpet av måneden. Men det er mange om beinet, og du må trolig ha en god porsjon flaks for å få tak i telefonen denne måneden dersom informasjonen vår stemmer.

Om du ikke allerede kjenner til Sony Ericssons flaggskipmodell, kan det være greit å få med seg følgende stikkord: Symbian OS 9.1, en 2,8 tommers trykkfølsom skjerm, fullt tastatur, Wi-Fi, blåtann, 3G, to megapikslers kamera og et videosamtalekamera.

P990i er i det hele tatt såpass stappet med funksjoner at vi kunne skrevet side opp og side ned om denne telefonen. Derfor anbefaler vi at du tar en titt på var lanseringsnyhet "Sony Ericsson lanserer P990".

I følge vår prisguide, vil telefonen trolig koste fra 5500 og oppover.

Samsung
Da vi var i kontakt med Samsung, ble vi fortalt at vi kunne vente oss modellene Z150, E370, Z400, Z710 og E900 i juli. Men de tre førstnevnte ble lovet allerede i juni, og ingen av disse telefonene er i salg ennå.

Dermed tar vi lovnaden om at de to nykommerne Z710 og E900 skal komme i juli med en klype salt. Og det anbefaler vi deg også å gjøre. Så langt Amobil erfarer, har nemlig ikke de store mobilimportørene noen leveringsdato på disse to telefonene ennå.

Du kan lese mer om Z710 og E900 i artikkelen "Samsung-muskler til Norge".

Nokia
Da vi var i kontakt med Nokias norske PR-representanter, ble vi fortalt at selskapet hadde en rekke modeller klare. Likevel er det tvilsomt at noen av disse finner veien til butikkhyllene i løpet av juli. Så langt Amobil erfarer, har ikke de største mobildistributørene fått noe tidspunkt for levering av noen av Nokia-telefonene.

De aktuelle modellene er 1110i, 2310, 2610, 5500, N73 og N93. Disse telefonene skal leveres i løpet av tredje kvartal, så det er sannsynlig at de vil dukke opp i butikkhyllene i løpet av august og september.

Les mer om Nokias neste telefoner:

LG
Vi har selvsagt ikke glemt lille LG. Da vi snakket med selskapet, ble vi fortalt at produsenten ikke har noen nye modeller klare i løpet av juli.

For å få en mer nøyaktig oversikt over når telefonene kommer i butikkene, kan du ta en titt i lanseringsguiden vår. Her får du oversikt over telefoner som er på vei inn i butikkene, og når du kan få kjøpt dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen