Dette er ikke Café- eller Surfe-PC
Teknofil

Dette er ikke Café- eller Surfe-PC

Teknofil skrev i forrige uke om navnedilemmaet for de nye, små og lette maskinene som har inntatt markedet. Maskinene har raskt blitt populære og som kjent har kjært barn mange navn. Nå har dere talt og navnet er satt.

Les også: Hva heter egentlig de nye maskinene?

Hva skal barnet hete?
De nye maskinene med lite kraft, billig pris og lett vekt har blitt markedsført under mange navn. Flere produsenter og butikker har benyttet det engelske navnet netbook eller nett-PC. De mer brukervennlige har valgt å kalle maskinene mini-bærbar. Vi i Teknofil valgte selv å kalle maskinene minimaskiner, men fikk kritikk for dette da dette også er navnet på en annen type maskine. Hos nettbutikken Komplett hadde de også merket seg at det var mange begreper som ble benyttet om maskinene.

- Internt bruker vi ordet mini-note eller netbook. Når vi skal over til å snakke Norsk, og mot kundene, har vi valgt å benytte mini-bærbar. I mange tilfeller slipper vi å ta hensyn til terminologiforvirring da guiding til denne typen maskiner på Komplett unngår navnproblematikken. Som nevnt før er heller ikke dette, mini-bærbar, noe dekkende ord da det er teknologien også som skiller denne maskinen fra en annen liten maskin. Spørsmålet bunner vel dermed ut i å kartlegge hva som er på ”folkemunnet”, skrev Mats Hansen fra Komplett til Teknofil på e-post.


Vi tok Hansen på ordet og spurte dere lesere hva de nye maskinene skulle hete. På grunnlag av dette vil vi nå gå for navnet Mini-PC da dette var hva flest lesere ga uttrykk for at er korrekt.

Døpes herved Mini-PC
Det kom inn flere nye forslag fra dere lesere. Noen foreslo Café-PC, mens andre mente Nett-PC eller Surfe-PC ville være et dekkende navn. Det kom også inn navneforslag som Dot-PC og Liten EDB-maskin, dette er neppe navnene som hadde vært helt intuitive for hverken den jevne forbruker eller hardbarkede nerder. Jevnt over var det flere som mente Nett-PC var et godt navn, men aller flest gikk inn for Mini-PC.

Siden vi ba om deres meninger, så føyer vi oss også etter dette og vil heretter omtale disse maskinene med navnet Mini-PC. Dette er et navn som både er forståelig, og som godt beskriver disse maskinenes funksjoner. Det er dessuten et navn som vi selv mener passer godt på maskinene som har kommet. Så gjenstår det bare å se om dette navnet blir like passende ettersom maskinene blir stadig større og kraftigere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen