Enheter som Nokia N810 vil bare øke i popularitet fremover, spår studien. (Foto: Andrew Johnson / Nokia)

Dette er fremtidens mini-PC

UMD, eller Ultra Mobile Device, er en samlebetegnelse for mini-bærbare for internettbruk, surfebrett og lette bærbare. Disse enhetene spås nå en lys fremtid og at de vil nå 200 millioner solgte enheter i 2013, mot et forventet salg i år på kun 10 millioner.

Anslår markedet til 150 milliarder kroner

Spådommene om den dramatiske salgsveksten kommer i en rapport laget av analysebyrået ABI Research. Rapporten anslår at omsetningen av UMD-enheter vil stå for over 150 milliarder kroner.

Overraskende skriver rapporten også at den UMD-varianten som selger best i dag, mini-bærbare for internettbruk, som Asus Eee og MSI Wind, vil falle i popularitet til fordel for surfebrett. Eksempler på surfebrett er Nokia N810 og Samsung Q1. Styrkeforholdet her vil endres fra dagens tilstand der mini-bærbare for internettbruk står for 90 prosent av markedet, til at små surfebrett vil stå for 70 prosent av salget i 2013.

Det ligger også i kortene at samtlige av UMD-variantene vil ha innebygd mobilnettstøtte, og at dette vil påvirke blant annet måte og sted UMD-er vil selges.

– Mobiloperatørene vil selge mest

– Vi vil se en formidabel forsøk med ulike distribusjonskanaler. Noen vil selges direkte fra produsent, noen via forhandler, og et stort antall av mobiloperatører som vil subsidiere enhetene for å oppfordre til bruk av datatjenester og datatrafikk over mobilnettet, sier Philip Solis, analytiker i ABI Research i en pressemelding.

(Kilde: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen