Man skal kunne styre både gass og brems i applikasjonen, slik at du har større kontroll over bilen når den parkerer seg selv.

Dette er framtiden

Man skal kunne styre både gass og brems i applikasjonen, slik at du har større kontroll over bilen når den parkerer seg selv.

iPhone-app parkerer bilen for deg

Valeo bringer framtiden til mobilen din.

En ny applikasjon fra Valeo lar deg parkere bilen din ved hjelp av iPhonen din.

Fjernkontrollert bil

Den nye applikasjonen ble vist frem av Valeo, under den store bilmessen IAA i Frankfurt. Valeo er hovedsakelig en produsent av komponenter og moduler i til bruk i bilindustrien, og står bak den automatiske parkeringsfunksjonen Park4U. Denne funksjonen finnes allerede i flere biler fra Volkswagen, Lincoln, Ford og Audi, og lar førere parkere bilen uten å være nær rattet, da bilen gjør alt av styring selv.

Den nye applikasjonen fra Valeo bruker Park4U-teknologien i bilen til å navigere, slik at du kan stå ved siden av med mobilen i hånden, og se bilen parkere seg selv. Du kan styre både gass og brems på skjermen, og ta pause når du vil, i tilfelle noe skulle komme i veien.

Bra i trange parkeringshus

Det er kanskje ikke så mange ganger hvor det faktisk ville være nødvendig å hoppe ut av bilen før du parkerer, men de få gangene det faktisk er veldig trangt om plass, kan det jo være greit å ha en bil som kan gjøre parkeringsarbeidet selv, mens du står og ser på.

Den nåværende versjonen av Park4U trenger en klaring på 56 centimeter for å kunne parkere, men de jobber allerede med en ny versjon som vil kutte ned distansen til 40 centimeter.

Det er fortsatt uklart når applikasjonen vil bli tilgjengelig for markedet.

Spol til 00:53 i videoen under for å se applikasjonen i bruk.

(Kilder: Cnet, 9tomac)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen