Dette er de beste strømforsyningene

Strømforsyningen – enheten som gir liv til det meste i maskinen din er viktigere enn hva mange tror. Det å velge riktig modell for ditt behov er ikke alltid like enkelt.

En PC i dag kan trekke et sted mellom 200 til 850 watt maksimalt, avhengig av hvor kraftig systemet er. Det finnes riktig nok unntak, med flere av de nyeste skjermkortoppsettene må du regne med at maskinen vil trekke betydelig mer effekt.

Samtidig er det lurt å kjøpe en strømforsyning som kan gi deg omtrent 20 % mer enn hva du trenger. Da vil den leve lenger, jobbe med et lavere støynivå og holde lavere temperaturer.

I henhold til norsk lov har alle strømforsyninger 5 års reklamasjonsrett. Det er ofte lurt å velge en litt mer kvalitetspreget strømforsyning ene og alene fordi dette ofte er et komponent som følger deg over flere maskiner.

Dette er kontaktene på strømforsyningen din
Slik er en strømforsyning bygget

Budsjettmodellene

Her sikter vi til strømforsyninger som ikke bare er rimelige, men også strømforsyningen som leverer en effekt tilpasset en noe effektgjerrig maskin. Blant budsjettmodellene må du raskt ofre modulære kabler, dette utgjør en betydelig del av produksjonskostnaden. Lever du på budsjett, er slikt det første som ryker.

Her finnes det mange strømforsyninger som vi vil sidestille når det kommer til kvalitet. Først vil vi trekke frem en dansk modell, Chill Innovation CP-450F. Denne er stillegående og byr jevnt over på god kvalitet. Prisen er rundt 560 kroner.

I samme åndedrag vil vi trekke frem Seasonic S12-II 430W, en god travhest som har godgjort seg lenge på markedet. En rekke andre strømforsyninger på markedet under andre navn er basert på nettopp denne.

Den sterkeste anbefalingen vi vil gi i dette sjiktet er Fortron-Source Aurum 400W. Vi har testet storebroren, en strømforsyning som kom godt ut. Hyggelig støynivå, hyggelige spenninger og en god effektivitet er det du får med deg for under 500 kroner.

Vår anbefaling:
Fortron-Source Aurum 400W
Se Fortron-Source Aurum 400W i prisguiden

Se også:
Chill Innovation CP-450F – PrisguideTest
Seasonic S12-II 430W – Prisguide
Cooler Master GX 450 W – PrisguideTest

Mellomklassen

Det er i dette sjiktet vi finner et mylder av forskjellige strømforsyninger, gjerne priset rundt 1000-lappen. Sannheten er at mange av modellene er særs gode jevnt over, så det å plukke ut noen spesielle kandidater er vrient.

Noe vil vi derimot helt klar trekke frem. Corsair har laget mye bra, og den modulære HX 650W får en klar anbefaling fra oss. Om modulære kabler ikke er noe du ser på som helt nødvendig, vil vi også dra frem TX 750 W V2 som en god løsning – den er faktisk billigere

I dette sjiktet kan man også vurdere Seasonics X-serie. Disse er meget stillegående og til tider lydløse, men koster en god del mer enn normalen. Ellers vil vi trekke frem Chieftec Nitro Series 750W Modulær, en riktig priset og god strømforsyning.

Vår anbefaling:
Corsair HX 650W
Se Corsair HX 650W i prisguiden
Se vår test av Corsair HX 650W

Se også:
Corsair TX 750W V2 – PrisguideTest
Chieftec Nitro Series 750W Modulær – PrisguideTest
Seasonic X-serien – PrisguideTest

De med ekstra lavt støynivå

Slik markedet er i dag finnes det faktisk bare en eneste strømforsyning i Norge som vi kan anbefale og som er helt lydløs – Seasonic X-400FL. Dette er en meget god strømforsyning, men merk deg at den koster noe mye, den er ikke modulær, og den tilbyr ingen hjelp for luftflyten i kabinettet.

Som et alternativ må vi trekke frem at det er noen strømforsyninger som er meget stillegående eller tidvis lydløse. Det er ofte smart med en stillegående strømforsyning i en ellers lydløs maskin, så for man litt flyt i luften. De strømforsyningene vi nå trekker frem er lydløse deler av tiden de jobber, og stillegående ellers.

Seasonic X-650 er et godt eksempel på en slik strømforsyning. Den er lydløs store deler av tiden du bruker den, og når den først lager lyd, er den meget stillegående. Kvaliteten er også god. Den er også 100 % modulær. Serien kommer i flere effektklasser.

En annen meget god kandidat er SuperFlower Golden King Platinum 550 W. Den er meget energieffektiv, holder høy kvalitet og er lydløs store deler av tiden den jobber. Dessverre er det litt vanskelig å få tak i denne modellen her til lands.

Vår anbefaling:
Seasonic X-serien
Se Seasonic X-serien i prisguiden
Se vår test av Seasonic X-650 W

Se også:
Seasonic X-400FL – PrisguideTest
SuperFlower Golden King Platinum 550 W – PrisguideTest

Kraftpakkene

Det er nesten litt skremmende, men nok en gang må vi sette Corsair på topplisten over de strømforsyningene vi mener er de beste. Corsair AX1200W er uten tvil et mesterverk – om vi kan bruke det ordet. Corsair har gjort alt riktig, men strømforsyninger i denne effektklassen koster en god del

Alternativt kan du gå litt ned på effektstigen og samtidig halvere prisen. Fractal Design Newton R2 1000W bærer også god kvalitet, riktig nok ikke på samme nivå som AX1200W, men den er fortsatt meget god.

Vår anbefaling:
Corsair AX 1200W
Se Corsair AX 1200W i prisguiden
Se vår test av Corsair AX 1200W

Se også:
Fractal Design Newton R2 1000W – Prisguide

Nyttige lenker

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen