Dette er august-mobilene

Årets siste sommermåned er over oss, og det vil etter hvert bli kaldere og mørkere om nettene. Men hvorfor deppe? August byr på nye mobiltelefoner du kan leke med når høsten setter inn.

Vi har tradisjonen tro snakket med mobilprodusentene og funnet ut hva som dukker opp i butikkhyllene denne måneden.

Nokia
Finlands store sønner byr denne måneden på smarte mobiltelefoner. Vi finner modeller som passer for friskuser, mobilfotoentusiaster og spesifikasjonsjunkier.

5500 Sport
5500 er telefonen som skal tilfredsstille deg som trener og hører på musikk. Denne telefonen har skritteller, kalorimåler, mp3-spiller og tåler en støyt.

I følge Nokia er denne telefonen tre i ett, siden du kan velge mellom tre forskjellige operasjonsmoduser. I telefonmodus er 5500 som telefoner flest, og lar deg skrive SMS og ringe på vanlig måte. Setter du den over i musikkmodus, vil telefonen tilpasses musikklytting, mens treningsmodus holder øye med kaloriforbruk og hvor langt du har løpt. I tillegg vil telefonen lese opp SMS-meldingene dine om du har hodesett på deg, slik at du slipper å stoppe opp.

I tillegg til dette er 5500 også en ekte smarttelefon. Siden den er utstyrt med Nokias Symbian OS-baserte Series 60, kan du installere allskens nye programmer og funksjoner på telefonen.

Prisguiden avslører at Nokias sportstelefon starter på 2500 kroner.

N73
En av de mer omtalte mobiltelefonene fra Nokia den siste tiden, er N73. Denne telefonen kom strengt tatt i butikkene i slutten av juli, og tilgjengeligheten er god. Du kan med andre ord skaffe deg et eksemplar av N73 allerede nå.

I korte trekk byr N73 på et kamera med 3,2 megapiksler og autofokus, 3G og Series 60. Telefonen burde dermed tilfredsstille de fleste teknologijunkiene der ute.

Hvis du vil vite mer om N73, anbefaler vi deg å lese hva vi skrev da denne telefonen kom i butikkene i slutten av forrige måned.

Prisguiden forteller at du må ut med minst 4100 kroner for en ny N73.

N93
Den tredje mobiltelefonen Nokia kommer med i august er rettet midt i fleisen på de hardeste mobilnerdene. N93 har kort fortalt alle funksjoner du trenger, og en drøss du ikke trenger.

Nokia selger N93 som en erstatning for videokameraet. Selv om kvaliteten på opptak gjort med telefonen på ingen måte kan sammenlignes med et vanlig videokamera, blir de bedre enn på noen annen mobiltelefon. Oppløsningen på videoopptakene er 640 x 480 piksler. Du kan også ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning.

N93 har også Wi-Fi-støtte, noe som betyr at du kan koble telefonen til ditt trådløse nettverk, og surfe på nettet, kopiere musikk eller styre et mediasenter tilkoblet stereoanlegget ditt.

Telefonen er i det hele tatt såpass funksjonsrik at vi kunne skrevet side opp og side ned om den. Ta en titt på vår artikkel "Kommer N93 i morgen?" for flere detaljer.

Alle funksjonene gjør for øvrig sitt for både størrelse og pris. N93 er nemlig en stor og tjukk telefon som i følge prisguiden koster fra 6000 kroner.

BenQ-Siemens
Den tysk-taiwanske gjengen i BenQ har også et par godbiter på lager i august. Og kommer med sin egen musikkmobil, og en robust telefon som tåler en trøkk.

M81
BenQ har tydeligvis ingen umiddelbare planer om å ta livet av den gamle M-serien til Siemens. Denne serien er kjent for å tåle både to og tre trøkker i tillegg til en vannsprut. M81 tar familietradisjonene videre.

Denne nye hardhausen byr på de samme spesifikasjonene som Siemens S75. Dermed får du kamera på 1,3 megapiksler, mp3-spiller og støtte for minnekort.

M81 har også støtte for EDGE, slik at du er sikret den nest høyeste internetthastigheten som er muulig i dagens mobilnett. Dette kan være hendig om du for eksempel vil bruke telefonen som modem med en bærbar PC.

Telefonen er ikke ført opp på prislistene hos noen butikker i prisguiden ennå, men BenQ hevder altså at M81 vil komme i salg i løpet av måneden til omtrent 2000 kroner. Med i esken til telefonen følger et stereohodesett og et 128 MB minnekort.

 

EF51
I midten av august vil de første eksemplarene av BenQ-telefonen EF51 i følge BenQ dukke opp i butikkhyllene. Denne telefonen er rettet mot mobile musikelskere, og ser ved første øyekast også ut som en mp3-spiller.

Fremsiden av telefonen har nemlig taster for å skifte sang, starte og pause musikken, og andre musikkontroller. Dessuten er skjermen like lavoppløst som skjermene du finner på billige mp3-spillere.

Musikkontrollene er imidlertid bare et lokk som ligger over det vanlige tastaturet. Når dette lokket er åpent, ser du med en gang at EF51 er en vanlig telefon. Og om du titter på spesifikasjonslisten ser du også at telefonen er godt under middels utstyrt.

Ikke bare er skjermen lavoppløst; god minnekapasitet er heller ikke noe EF51 kan skryte på seg. Da er det et stort pluss at BenQ har valgt å legge ved et minnekort på 512 MB i esken. I tillegg får du USB-kabel til å overføre musikk, og et stereohodesett.

Telefonen mangler 3G og EDGE, så du avspises derfor med helt vanlig GPRS. På den lyse siden har EF51 trippelbånd, slik at den fungerer i Nord-Amerika.

Heller ikke EF51 har noen priser i prisguiden så langt, men BenQ opplyser om at telefonen vil koste rundt 2000 kroner.

Samsung
Samsung opplyser om at de kommer med flere nye telefoner denne måneden. Dette er imidlertid både andre og tredje måned på rad vi blir lovet telefoner som Z400, Z710, E370 og E900. Etter mye forvirring, ser det nå ut til at følgende mobiltelefoner har kommet i salg:

Z400: Lovet allerede i juni. 3G-telefon med kamera som har 2 megapikslers oppløsning i tillegg til frontkamera. Telefonen har også minnekortstøtte og en høyoppløst skjerm. Les mer om Z400.

E370: Også lovet i juni. En vanlig GSM-telefon som ligner mye på D600, bortsett fra at den er mye mindre. E370 har en lavoppløst skjerm og mangler minnekortstøtte, men byr på EDGE for rask internettilkobling. Les mer om E370.

E900: Lovet i juli, er først nå på vei inn i butikk. Denne telefonen har berøringssensitive menytaster, og ligner mye på LGs Chocolate i konsept. E900 har en høyoppløst skjerm og minnekortstøtte. Les mer om E900.

Z710: Lovet i juli. Kommer sannsynligvis i august. Samsung Z710 er en 3G-telefon med stilrent design. Det innebygde kameraet tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning, og har autofokus. Les mer om Z710.

I tillegg til disse, får vi i følge Samsung to nye telefoner i august.

X820
Samsungs tynneste mobiltelefon er allerede i salg. Det er imidlertid ingen grunn til ikke å se på denne telefonen to ganger. X820 får selv Motorola Slvr til å se ut som en tjukkas. Med tykkelsen 6,9 millimeter, er dette verdens tynneste telefon.

Størrelsen til tross – Samsung har ikke latt det gå alt for mye ut over funksjonene på telefonen. Du få både trippelbånd til USA-turen, og EDGE for rask internettilkobling. Denne flisa er også utstyrt med blåtann.

Kameraet til X820 har en oppløsning på 2 megapiksler, og mp3-spiller er også på plass.

De koreanske ingeniørene har likevel ikke klart å skvise inn alle funksjoner du kan ønske deg. Den kjedeligste mangelen er at X820 ikke har minnekortstøtte, og at du da er begrenset til det innebygde minnet på 80 MB. Telefonen kan dermed ikke erstatte mp3-spilleren din.

I følge vår prisguide koster X820 fra 2500 kroner. Du kan lese mer om telefonen i artikkelen "Verdens tynneste nå i Norge".

I320
Om du ikke forbinder Samsung med profftelefoner, er du ikke alene. Men koreanerne kan mer enn sprakende menyer og øredøvende ringetoner. Nå kommer nemlig Windows-telefonen I320 i butikkene.

Denne telefonen er basert på Windows Mobile 5.0, og går i direkte konkurranse med telefoner som Nokia E61 og Sony Ericsson M600i. Alle disse telefonene er smarttelefoner med fullverdig QWERTY-tastatur, og har smarte operativsystemer.

I320 er for øvrig også en konkurrent til Motorola Q, som vi har til gode å se her i Norge så langt.

Samsungs tastaturtelefon er imidlertid ikke like godt spesifisert som sine konkurrenter, med unntak av Motorola Q. I320 har ikke 3G, så du må nøye deg med EDGE. Wi-Fi er heller ikke på plass, så blåtann er den eneste måten du kan overføre filer trådløst på.

Telefonen har for øvrig et kamera på 1,3 megapiksler, 120 MB innebygget minne og støtte for minnekort. Prisguiden avslører at telefonen er på vei inn i butikkene allerede nå, og koster fra i underkant av 4000 kroner.

Sony Ericsson
Sony Ericsson har kun én telefon klar for august, nemlig P990i. Og om du føler du har hørt dette før, har du selvsagt helt rett. Da vi snakket med produsenten i juli, fikk vi vite at det var en god sjans for at telefonen kom til å komme i noen få eksemplarer i løpet av forrige måned.

Juli kom, og juli gikk, og ingen P990i var å se i butikkene. Nå har vi imidlertid fått lovnader fra Per Alksten i Sony Ericsson om at telefonen helt garantert kommer i august.

Vi skal prøve å unngå å gjenta oss selv, og anbefaler deg derfor å lese artikkelen "P990i på vei til butikkene" for mer informasjon.

I følge prisguiden, vil P990i koste i overkant av 5000 kroner.

LG
Sist, men ikke minst, finner vi LG. Produsenten opplyser om at kameramonsteret KG920 kommer i salg i løpet av måneden.

Dette er en telefon vi har ventet på helt siden vi fikk muligheten til å prøvekjøre den under årets CeBIT-messe. Da vi snakket med LG i mars, fikk vi opplyst at telefonen ville komme i salg i Norge i løpet av første halvår. Og selv om vi er godt inne i andre halvår, mener vi at det er bedre at den kommer litt sent enn aldri.

KG920 har et kamera med hele fem megapikslers oppløsning, noe som er rekord på vår kant av verden. Kameraet har også autofokus, som sørger for skarpe bilder og blits som sørger for at du kan knipse i vei uansett hvor mørkt det skulle være.

Utformingen av denne telefonen er noe spesiell. Du kan nemlig vri tastesettet, akkurat som på Nokia 3250. Dette gjør at du kan ta bilder fra vinkler over og under deg, uten å slippe skjermen av syne.

Telefonen har ellers blåtann, men mangler både 3G og EDGE. Prisen på dette konsteret vil trolig ligge rundt 5500 kroner. Så langt har ingen av butikkene i prisguiden KG920 på lager.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen