Dette er alternativet til 4G

Mobiloperatøren 3 vil satse på en videreutvikling av dagens turbo-3G kalt HSPA evolution, og tar dermed en annen vei enn konkurrentene som vil etablere 4G-nett i Sverige. 4G blir ofte kalt long term evolution (LTE).
 
- I dag er det HSPA som gjelder. Vi tror at HSPA fortsetter å dominere en stund inn i neste decennium. Vi ser ikke et umiddelbart behov for LTE, sier Informasjonssjef i 3 Erik Hörnfeldt til idg.se.
 
Lik hastighet som 4G
Både Telia, Tele 2 og Telenor har planer om å lansere mobilt bredbånd med 4G-hastighet i Sverige i 2010. På samme tid vil 3s HSPA evolution være klart, og ifølge Hörnfeldt vil hastigheten til å begynne med være tilnærmet lik 4G. Derfor synes informasjonssjefen at 3 har valgt den beste løsningen for å forbedre den mobile bredbåndstjenesten.
 
- I valget mellom LTE og HSPA evolution kjennes LTE per i dag som den svakere kandidaten, sier Hörnfeldt.
 
Kanskje til Norge?
Hörnfeldt sier at det vil være en enkel sak for 3 å bytte om fra HSPA evolution til 4G dersom de skulle tape terreng i det svenske markedet. Dermed mener han at de har lite å tape på å satse på HSPA evolution.
 
Dekningssjefen i Telenor Bjørn Amundsen sa til Mobilen for kort tid siden at de ikke hadde noen konkrete planer om å satse på 4G i Norge. Han antydet imidlertid at de ville satse på å oppnå høyere hastigheter med turbo-3G i den nærmeste framtid.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen