Dette er årets bilde 2010

Listen over de nominerte er for lengst offentliggjort, men nå er det også avgjort hvem som vant årets bilde for 2010. I alt deles det ut 33 priser, som i år fordeles på 27 fotografer, og her er listen over vinnerne:

Se hvem som var nominert

Hovedvinneren i Årets Bilde 2010 ble: Luca Kleve-Ruud (Dagsavisen/Frilans)

Foto: Luca Kleve-Ruud
Menneske Liv og død På de provisoriske sykehusene er man vitne til mennesker som klamrer seg i smerte. Noen må dessverre gi tapt for skadene de fikk.
Foto: Luca Kleve-Ruud
Menneske Liv og død På de provisoriske sykehusene er man vitne til mennesker som klamrer seg i smerte. Noen må dessverre gi tapt for skadene de fikk.

Det er uvisst hvilket kamerasystem vinneren bruker, men han blir i alle fall Nikon-ambassadør i ett år, og får dermed i jobbsammenheng fri tilgang til alle Nikons fotoprodukter. I tillegg får han en gratis tur til fotofestivalen i Perpignan.

Se alle vinnerne i alle kategorier her

Juryen for stillbilder har bestått av Laara Matsen, Pieter Ten Hoopen og Oddleiv Apneseth, mens det er Luca Kleve-Ruud, Erik Hannemann og Aleksander Nordahl som har vurdert multimediabidragene.

Laara Matsen uttaler til Fotojournalisten at det i juryene ikke var noe særlig dissens om førsteplassene:

"Dette har ikke vært noen tilfeldig prosess. Noen ganger når jeg har sittet i juryer har jeg vært ekstremt frustrert. Men denne gangen var det bare interessant å høre de to andres meninger. Jeg elsker variasjonen i utvalget vi kom frem til – alle har sitt eget språk."

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen