PC-bordet blir enda bedre

Teknofil PC-bordet blir enda bedre

PC-bordet blir enda bedre

Surface 2.0 gjenkjenner fingre, hender og objekter.

Microsoft og Samsung har bragt science-fiction ett skritt nærmere science med Surface – en ren trykkskjermbasert PC formet som et bord. Første utgave kom i 2007, og nå skal endelig Surface 2.0 bli lansert i samarbeid med Samsung, i form av produktet SUR40.

Surface 2.0 kjører på en AMD Athlon II X2 2,9 GHz tokjerneprosessor og Radeon 6700M grafikkort med støtte for DirectX 11. Oppløsningen på LCD-skjermen er 1920 x 1080 (Full HD), og skjermstørrelsen er på 40 tommer.

Lysfølsom

Operativsystemet til det slankere og lettere Surface 2.0 er Windows 7, og bord-PC-en kan til og med bli festet vertikalt på veggen eller i andre kombinasjoner hvis det er ønskelig.

Av andre spennende egenskaper finner vi PixelSense – små sensorer mellom pikslene i bildet som kan oppdage lys. Det er via disse sensorene trykkfølsomheten stammer fra, og ikke fra såkalte kapasitive eller resistive sensorer. Dette betyr at Surface 2.0 kan lese QR-koder, hele håndbevegelser og tekst.

Surface 2.0 gjenkjenner altså fingre og hender, i tillegg til andre objekter som kan bli plassert på LCD-panelet. Det er også støtte for opptil 50 ulike trykkpunkter samtidig.

Pris og tilgjengelighet

Surface 2.0 ble først tilgjengelig for forhåndsbestilling i november for 8400 dollar, eller godt over 50 000 kroner. Vil man ha med en bordenhet og stativ i tillegg, blir prisen på 9049 dollar, eller 55 000 kroner. Prisen vil sannsynligvis bli dyrere her til lands.

Den nye og slanke bord-PC-en skal bli sendt avgårde til kunder fra og med denne måneden.


(Kilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen