Prisene for å ringe og surfe fra utlandet i EU- og EØS-land går drastisk nedover.
Prisene for å ringe og surfe fra utlandet i EU- og EØS-land går drastisk nedover. (Bilde: Istockphoto. Montasje: Einar Eriksen)

Dette blir billigere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

EU-parlametet har godkjent et forslag fra EU-kommisjonen om å redusere roamingprisene gradvis. Ifølge Inside Telecom skal prisene på både tale og data nedover. 

Når du er i utlandet må nemlig operatøren din betale den utenlandske operatøren som du er oppkoblet for at du bruker deres mobilnett. EU har en regulering som gjør at det alltid finnes et maksimalbeløp for hvor mye den utenlandske operatøren har lov til å fakturere din egen operatør for mobilbruken din i utlandet. Når denne prisen synker, forventes også prisene til sluttkunden å synke. 

Gjelder fra og med juli

Allerede fra 1. juli settes maksimalprisen for å ringe i et annet EU-land til 3,74 kroner, mens mottak av samtaler maksimalt skal koste 1,65 kroner (0,43 og 0,19 Euro). Dermed kan du nyte godt av prisnedgangen allerede i år hvis du tar ferie etter 1. juli. 

Ett år senere synker prisene til 0,39 Euro, som etter dagens valutakurs er 3,39 kroner, for å ringe og 0,15 Euro (1,30 kroner) for å motta samtaler. Den samme datoen i 2011 faller prisen ned til 0,35 Euro (3,04 kroner) og 0,11 Euro (0,96 kroner).

Ifølge Inside Telecom er dette en reduksjon på 18,6 prosent over tre år for å ringe, og 42 prosent for å motta samtaler mens du er i utlandet. 

Billigere data

De nye pristakene er enda mer aggressive mot datatrafikken. Pristaket settes til 1 Euro (8,69 kroner) per MB i juli i år, 0,80 Euro (6,95 kroner) til neste år og 0,50 Euro (4,34 kroner) i 2011. 

(Kilde: Inside Telecom, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen