De kommende VR-brillene til Windows 10 vil ikke kreve allverdens, viser det seg.
De kommende VR-brillene til Windows 10 vil ikke kreve allverdens, viser det seg. (Bilde: Microsoft)

Dette vil VR-brillene til Windows 10 kreve av maskinen din

Maskinvarekravene til de kommende VR-brillene er ikke så ille.

I fjor sommer uttalte Microsoft at Windows 10 skulle bli den beste plattformen for VR, og på et pressearrangement i slutten av oktober kom det frem at flere av Microsofts partnere har VR-briller til Windows 10 på gang. Nå har det blitt avslørt hva slags rigg du bør stille med om du ønsker deg et par.

Som blant andre The Verge melder dukket minstekravene opp i en applikasjon i en tidlig, ny testversjon av Windows 10, og kravene ser ut til å være høyst overkommelige.

4 GB minne og DirectX 12-skjermkort

Minstekravene, som riktignok ikke er spesielt detaljert, er 4 GB minne, firekjerners prosessor, minst én USB 3.0-port og et skjermkort som støtter maskinvaregrensesnittet DirectX 12. 

Neste år vil Windows 10 by på mange ulike VR-verktøy.
Neste år vil Windows 10 by på mange ulike VR-verktøy. Foto: Microsoft

Det er en lang rekke skjermkort som støtter DirectX 12, så om dette er det eneste kravet ser det altså ut til at man kan klare seg med et relativt rimelig kort. 4 GB minne er heller ikke ille om man sammenligner med for eksempel Rift og Vive, som krever minimum 8 GB minne og GTX 970.

Starter på 2500 kroner

De kommende VR-brillene til Windows 10 er på vei fra flere produsenter, blant andre HP, Lenovo, Dell, Asus og Ace, og vil ifølge Microsoft starte på 299 dollar, cirka 2500 kroner. Dermed er de nok altså ikke like avanserte som Vive og Rift, selv om det ennå ikke foreligger tekniske detaljer om brillene. 

Den store oppdateringen av Windows 10 lanseres neste år og kommer blant annet i form av Creators Update, en plattform som inneholder mange VR-verktøy og som lar folk lage sitt eget VR-innhold. Akkurat når VR-brillene og Creators Update kommer er ennå uvisst. 

Kabler er ennå et plagsomt aspekt ved VR-brillene: De kan kanskje snart være en saga blott »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen