Den neste iPhonen får trolig likt design som dagens iPhone 6.
Teknofil
Den neste iPhonen får trolig likt design som dagens iPhone 6. (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Dette vet vi om iPhone 6S

Vi guider deg gjennom de mest sannsynlige ryktene.

Det virker ikke som så alt for lenge siden iPhone 6 og 6 Plus traff norske butikkhyller, men allerede nå svirrer det mange rykter rundt neste modell. Noen kaller den iPhone 6S, noen iPhone 7, men det er uansett snakk om samme mobiltelefon. Spørsmålet er hvilke rykter som er troverdige og hvilke som bare er tull og tøys.

Apple har for vane å ikke bryte med tradisjonene sine, og dermed er det en del vi kan gjette oss til basert på de tidligere S-oppgraderingene. La oss først se på det som høyst sannsynlig kommer til å prege neste iPhone.

Få også med deg: iPhone-trikset du ikke visste om »

1. iPhone 6S, ikke iPhone 7

Apple har aldri lansert et produkt uten å lansere en S-utgave året etterpå, så vi kan ganske sikkert anta at vi snakker om en navneendring deretter. Siden det er to modeller må vi regne med noe av det samme neste år, altså en iPhone 6S og en iPhone 6S Plus. Apple vil altså spare iPhone 7-navnet til 2016.

2. De kommer til å se like ut som forgjengerne

Designet vil nok ikke forandre seg nevneverdig.
Designet vil nok ikke forandre seg nevneverdig. Foto: Apple

Designet på S-modellene har for vane å være omtrent identisk med den foregående modellen, og det er ingen grunn til å tro noe annet denne gangen. Da 4S kom endret Apple bittelitt på plasseringen av antennebåndene på siden, slik at telefonen skulle få bedre dekning. Da 5-eren ble oppgradert til 5S, ble hjemknappen byttet ut, blitsen doblet og fargene endret. Så det er nok på innsiden magien skjer denne gangen også

3. Prosessoren blir oppgradert

Apples A8-prosessor.
Apples A8-prosessor. Foto: Wiki Commons

Ved hver eneste iPhone-lansering har Apple skrytt av «så og så mye mer prosessorkraft», og bak denne påstanden ligger alltid en ny prosessor. Siden prosessoren i iPhone 6 og 6 Plus heter A8, er det rimelig å anta at den neste blir hetende A9. Ifølge Digital Trends vil denne bli laget av erkekonkurrenten Samsung, og skal bli bygget med 14 nm-teknologi.

Den nye prosessoren skal angivelig være 15 prosent mindre enn dagens A8-prosessor, som er bygget med 20 nm-teknologi.

4. Oppgradert kamera, men samme bildebrikke

Kameraet får en liten oppgradering med iPhone 6S og 6S Plus.
Kameraet får en liten oppgradering med iPhone 6S og 6S Plus. Foto: Apple

 Dette burde være en av de tryggeste antagelsene å oppdrive om iPhone 6S, og det er det også – nesten. Alle ser ut til å være samstemte om at kameraet får en liten oppgradering, men ikke om dette vil omfatte oppløsningen eller ikke. De fleste, for eksempel PhoneArena, mener at bildebrikken holder seg på 8 megapiksler, men andre mener den vil bli byttet ut. Techradar mener sågar at en bildebrikke på 21 megapiksler fra Sony kan være på trappene, og at et nytt system med to linser vil kunne gi «speilreflekskvalitet» (!).

Det burde være unødvendig å si det, men du burde ta dette med et trillebårlass med salt.

Både Apple og deres brukere ser ut til å være fornøyd med oppløsningen, og vil nok heller ha fokus på andre oppgraderinger. For eksempel kan det hende begge modellene får optisk stabilisering. Akkurat nå er det bare iPhone 6 Plus som har det.

5. Skjermen blir den samme

Safirglass-skjermen skal visstnok tåle det meste.
Safirglass-skjermen skal visstnok tåle det meste. Foto: YouTube/Brownlee

Dette høres kanskje skuffende ut, men det er ingenting som tyder på at Apple vil oppgradere skjermene sine. Hverken mellom iPhone 3G og 3GS, 4 og 4S eller 5 og 5S gjorde Apple noen oppgradering av skjermen, så det er rimelig å anta at det ikke skjer nå heller.Oppløsning, skjermtype, lysstyrke og innsynsvinkel vil dermed etter alt å dømme stå på stedet hvil.

Det eneste som muligens vil endres, er glasset over selve skjermen. For kort tid siden inngikk Apple nemlig et samarbeid med Foxconn om produksjon av safirglass, så det er godt mulig dette superharde materialet blir å finne over hele neste iPhone.

Akkurat nå er det bare hjem-knappen med innebygd fingeravtrykksleser som har dette.

6. Bedre batteri, mer minne og større lagringsplass

Batteritiden vil kanskje økes med neste iPhone, men det blir ikke på grunn av økt kapasitet.
Batteritiden vil kanskje økes med neste iPhone, men det blir ikke på grunn av økt kapasitet. Foto: Niklas Plikk/Teknofil.no

Apple gjør ting gradvis, noe spesifikasjonene også bærer preg av. Nå ser det heldigvis endelig ut til at de vil kaste ut 16 GB-versjonen som inngangsmodell, og heller satse fra 32 GB og opp. Det er også lov til å håpe på 2 GB minne (RAM) i iPhone 6S og 6S Plus. Høyst sannsynlig vil også batterikapasiteten økes noe, men ikke drastisk.

Den største gevinsten på batterifronten vil sannsynligvis komme med den nye A9-prosessoren.

7. Blir lansert sammen med iOS 9

iOS 9 blir sannsynligvis lansert sammen med iPhone 6S og 6S Plus.
iOS 9 blir sannsynligvis lansert sammen med iPhone 6S og 6S Plus. Foto: Skjermdump fra YouTube/Ralph Theodory

Det har skjedd før, og det vil nok skje igjen: sammen med en ny iPhone følger også et nytt operativsystem. iOS 9 vil derfor sannsynligvis se dagens lys sammen med iPhone 6S og 6S Plus. Om du håpet på masse nye og spennende funksjoner vil du imidlertid bli skuffet. Ifølge Pocket-lint vil de fleste endringene i iOS 9 dreie seg om feilrettinger og forbedringer, heller enn nye apper og løsninger.

En god nyhet for alle er imidlertid at Apple med iOS 8.1 senket kravene til tilgjengelig lagringsplass betraktelig. Du vil dermed ikke trenge å slette noe for å installere iOS 9.

Både operativsystemet og telefonene vil etter all sannsynlighet bli lansert i midten av september, som Apple har for tradisjon. Fram til da vil det garantert komme flere – og mer sikre – rykter. Det har imidlertid også kommet en konsepttegning av det Yasser Farahi mener kan bli utseendet på iPhone 7. Det kan du se her:

Vil iPhone 7 gå mot denne designretningen? Det mener iallefall konseptartist Yasser Farahi.
Vil iPhone 7 gå mot denne designretningen? Det mener iallefall konseptartist Yasser Farahi. Foto: Yasser Farahi

Apple oppgradere stadig modellene sine med raskere prosessorer.
Det betyr imidlertid ikke at iPhone 6 er raskest til å starte »

(Kilde: MacWorld, Pocket-lint, Digital Trends, PhoneArena, Techradar, 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen