Gni deg mot betalingsautomaten med ePants.
Teknofil
Gni deg mot betalingsautomaten med ePants. (Bilde: Firebox)

Dette var dagens beste aprilspøker på nettet

Har du blitt narret i dag?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Første april kan være ganske irriterende for oss som skal skrive nyheter. Lite er så flaut som å gå på limpinnen selv, og publisere en sak basert på tull og tøys. Men det er ikke til å komme unna at noen aprilspøker er temmelig morsomme, og enkelte legger mye arbeid i å sikre at folk får seg en latter. Her er de beste aprilspøkene vi har funnet på nettet:

Pac-Man i Google Maps

Endelig noe fornuftig å bruke Google Maps til.
Endelig noe fornuftig å bruke Google Maps til. Foto: Google Maps

Det klassiske arkadespillet Pac-Man kan nå nytes i Google Maps. Det eneste du trenger er et sted med mange gater eller veier på kryss og tvers.

Når du har funnet et passende er det bare å starte et spill via den hendige, nye Pac-Man-knappen nede i venstre hjørne. Hvis du bruker mobil er det kun mulig å spille Pac-Man på et lite utvalg steder verden rundt – hvor må du finne ut selv, men på bloggen sin gir Google deg flere hint.

Game of Thrones Clue

Det ser ... ikke så veldig gøy ut, faktisk.

Det er ikke helt uvanlig med spill basert på populære serier, filmer og bøker. Game of Thrones har allerede fått flere spill, men hva med en egen Game of Thrones-variant av Clue? Det er nettopp det ThinkGeek har annonsert.

Det har, overraskende nok, skjedd noe kriminelt i Westeros. 3-37 spillere (over 18 år!) må nå kjempe om å finne ut hvem som har drept hvem, og hvordan. Det er bare 48 forskjellige mistenkte å velge mellom og 48 ulike våpen.

Do It YourSelfie 360° Selfie Rig

Endelig!

Selfie-stangen er en bra oppfinnelse for de som ikke kan få nok av sitt eget tryne, men den er litt begrenset. Det man egentlig trenger er en rigg som kan ta en 360-graders selfie rundt hele hodet

Riggen er ganske svær, og ganske dyr. De tolv kameraene er heller ikke inkludert i prisen. Men hvis du først skal ta selfie hele tiden – hvorfor ikke gjøre det ordentlig? Du blir kongen eller dronningen av Facebook med denne dingsen.

Smarte e-bukser

Fremtidens betalingsmåte? Utvilsomt.
Fremtidens betalingsmåte? Utvilsomt. Foto: Firebox

Lei av å lete etter kortene dine i lommeboken? Skulle du ønske du heller kunne betale for togbilletten ved å gni rumpa mot automaten? Selvsagt skulle du det. Derfor har Firebox lansert Smart ePants, som er undertøy med innebygde mikrobrikker foran og bak.

De finnes for både herrer og damer, og har også den fordelen at hvis du trenger å overføre penger til en venn som også har ePants kan du enkelt og greit hoppe opp på dem og vikle beina dine rundt midjen deres. Så overføres pengene automatisk, mens dere deler et potensielt litt for intimt øyeblikk.

Teknikmagasinets størrelsesguide

Nå slipper du å lure på hva disse centimeterne betyr.
Nå slipper du å lure på hva disse centimeterne betyr. Foto: Teknikmagasinet

Når man skal kjøpe mobiltelefon er det viktig å vite hvor stor den er. Det samme gjelder andre dingser. Men hva skal vi med de plagsomme tallene som alle slenger i ansiktene våre? 5 cm her og 10 cm der – hva betyr dette egentlig?

Teknikmagasinet har løsningen, i form av en unik størrelsesguide som viser deg hvor store dingsene er i forhold til noe langt mer kjent og målbart – en banan. De har samarbeidet med en professor i bananologi for å sikre at bananen er så representativ som mulig. Tjenesten vil gradvis rulles ut, og skal være på plass på samtlige produkter innen 13-37 uker.

Google Fiber Dialup Mode

Så treigt at du kan meditere mens nettstedene laster inn.

Det er ikke sunt å alltid ha hastverk. Vi trenger små pauser i hverdagen, som vi kan bruke til å tenke over livet eller bare gjøre småting som ellers ikke får plass i vår hektiske hverdag. Et av de største problemene er at internett går så raskt. Husker du tiden da du kunne hente deg et glass vann mens en stor nettside lastet inn? Det får du ikke sjansen til nå.

Derfor har Google Fiber lansert 56k-modus for kundene sine. De kan surfe raskt når de trenger det, og treigt når de har behov for en liten pause. Veldig, veldig treigt. Men det var godt nok for oss på nittitallet, så ikke klag!

Heroes of the Storm får «big head»-modus

Se, så søte de er!
Se, så søte de er! Foto: Blizzard

World of Warcraft-skaperen Blizzards forsøk på å lokke ungdommen bort fra Dota 2 og League of Legends har akkurat fått en ny måte å skreddersy spillfigurene dine på: «big head»-modus. Du vet hvordan alle figurene i gamle konsoll- og arkadespill hadde gigantiske hoder i forhold til kroppene sine? I «big head»-modus får Blizzards helter det samme.

Dette betyr imidlertid at det blir lettere for motstanderne å treffe dem i hodet. Så det er ikke bare positivt, altså. PS: Sjekk også de siste oppdateringene til World of Warcraft. Nå kan du blant annet skaffe deg en T.I.N.D.R-boks for å finne kjærligheten.

Corsair M63MM RGB Mechanical Gaming Mouse

M står for «mechanical».

De virkelig proffe spillerne sverger til mekaniske tastaturer. Men hva om det fantes en slik måte å forbedre spillmusen på? Vel, utstyrsfabrikanten Corsair har funnet en måte.

Det de har gjort er rett og slett å erstatte lasersensoren vi finner i vanlige mus, med en ball. Når du beveger musa vil ballen rulle, og overføre bevegelsene til små hjul inne i musa. Utrolig. Corsair skryter også av at ballen er laget av et spesielt materiale som kalles BIG, og mener at deres «BIG ball technology» vil lede til en revolusjon innen profesjonell gaming.

Dampdrevet stuedatamaskin

Din egen dampmaskin i stua!
Din egen dampmaskin i stua! Foto: ThnkGeek

Nok et produkt fra ThinkGeek. I år lanseres de første stuedatamaskinene basert på Steam – med det klingende navnet «Steam machines». Da var det vel bare et spørsmål om tid før det kom en dampdrevet modell.

Denne maskinen har flere fordeler. For eksempel trenger du bare kull for at den skal fungere – vi vet alle hvor mye strøm en kraftig datamaskin suger, så her kan du se frem til billigere regninger. Kontrolleren er også helmekanisk. Bare ett lite råd: Det lønner seg å plassere maskinen i nærheten av et åpent vindu, og helst slik at røykskyen ikke dekker utsikten til TV-apparatet.

Noen småspøker til slutt:

Hva er de beste aprilspøkene du har funnet så langt?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen