Dette våpenet «skyter ned» dronen din
Teknofil
(Bilde: Battelle / YouTube)

Dette våpenet «skyter ned» dronen din

Video: Nøytraliserer droner på opptil 400 meter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den amerikanske forskning- og utviklingsorganisasjonen Battelle har nå utviklet et våpen som skal nøytralisere flyende droner som befinner seg i uønsket luftrom, melder selskapet i en pressemelding

Våpenet som nå skal dronene til pers har fått navnet DroneDefender, og skal kunne ta ut uønskede droner fra opptil 400 meter – uten at selve farkosten blir skadet. 

Bruker radiosignaler som ammunisjon

Det nye våpenet ser ut som en krysning av et maskingevær og en TV-antenne, og skal bruke radiosignaler som ammunisjon for å få has på dronene. 

Rekkevidden på DroneDefender er oppgitt til hele 400 meter, hvor den skyter ut radiosignaler med rundt 30 graders spredning. Signalene får dronen til å tro at den har mistet kontakten med senderen sin.

Dermed vil dronen ta i bruk nød-metoden som er programmert inn, der den for eksempel flyr tilbake til posisjonen den lettet fra eller gjennomfører en kontrollert landing. Dermed skal DroneDefender i teorien ikke skade dronen annet enn å forstyrre signalene som sendes til den. 

Hvis våpenet faktisk fungerer vil vakter eller annet personell, som for eksempel passer på et arrangement som ikke vil filmes, kunne stoppe dronen fra å tvinge seg på. 

Neppe solgt over disk

Det nye våpenet veier omlag fem kilogram, og bruker kun 0,1 sekunder på å starte opp fra du slår den på. Etter alt å dømme vil den nye oppfinnelsen finne veien til markedet i løpet av 2016. 

Sitter du nå med tanker om at DroneDefender passer utmerket for å «skyte» ned naboens drone, blir gleden kortvarig. Våpenet vil etter alt å dømme ikke bli tilgjengelig for vanlige forbrukere, men kun tas i bruk av statlige organisasjoner. 

Droner kan også brukes til hendige formål:
Se hvordan disse to dronene på egenhånd lager en bro »

(Kilde: Battelle, YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen