Dette tynne kortet kan lade mobilen trådløst

Foto: Engadget

Dette tynne kortet kan lade mobilen trådløst

Stort potensiale i Duracells slanke adapter.

Duracell håper å gjøre trådløs lading enkelt og billig for alle mobiltelefonbrukere og andre med sin tynne adapter Powermat WiCC.

WiCC står for "Wireless Charging Card" og er et slankt kort som du plasserer mellom batteriet og bakdekselet på smarttelefonen eller andre mobile enheter. Det er bare å passe på at WiCCs elektriske kontakter kommer i kontakt med batteriet, og så skal du kunne lade opp mobilen trådløst med Duracells induktive matter.

En hake

Det er likevel én viktig hake ved det hele. Ett stykk Powermat WiCC alene er dessverre ikke nok, ettersom telefonprodusenter må tilføye seks elektriske kontakter til batteriholderne i telefonene. To er for strøm, to er for data og to er for NFC-kommunikasjon.

NFC står for "near field communication" og gjør det mulig for smarttelefoner å etablere radiokommunikasjon ved å holde dem nærme hverandre. WiCC er altså en slik antenne i tillegg.

Forhandler med produsentene

Duracell sier at dette vil koste litt penger, men den virkelige utfordringen ligger å overbevise produsentene om at det er verdt å investere i denne teknologien.

Det vil nok ta en stund før Duracell får løst dette gjennom forhandlinger med de mange og store produsentene, og vi vil sannsynligvis ikke se det slanke kortet i butikkhyllene i aller nærmeste fremtid.

(Kilde: Engadget)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen