Logitech K830.
Logitech K830. (Bilde: Logitech)

Dette TV-tastaturet kan du bruke i mørket

Logitechs nye stuetastatur har flere kjekke funksjoner.

Nå som mange bruker TV-en og andre duppeditter til å strømme innhold fra Internett via for eksempel Netflix og YouTube, er det også blitt ganske vanlig å bruke et tastatur i TV-stuen for å gjøre det enklere å skrive inn søkefraser og lignende.

På grunn av populariteten finnes også tastaturer som er laget spesifikt for TV-formål, for eksempel det nylig kunngjorte Harmony Smart Keyboard fra Logitech, som rett og slett integrerer både pekeplate og andre ting som er tilpasset TV- og strømmebruk i en enhet.

Ny modell med baklys

Fra før har Logitech også et tilsvarende tastatur på markedet kalt K400, og nå melder selskapet i en pressemelding at en «oppgradert» utgave av K400 er lansert.

Logitech K830.
Logitech K830.Foto: Logitech

Den nye modellen heter K830, et pekeplate-utstyrt TV-tastatur som også får en annen nyttig funksjon. Det er nemlig det første i sitt slag fra Logitech som får bakbelyste taster.

Dermed kan du altså bruke det i dempet belysning, noe mange jo foretrekker når de ser film. Tastaturet kommer også med en lyssensor som automatisk justerer lysstyrken på tastene etter hvor mye lys det er i rommet du befinner deg i.

Slås automatisk av

For å hindre at du irriterer deg over lysende taster mens du ser på film eller TV, slås lysene automatisk av etter fem sekunder med inaktivitet. Når du begynner å skrive slås lysene på igjen.

K830 har ellers 10 meters rekkevidde, er oppladbart og kommer med egne snarveiknapper for avspillings av innhold. Vekten er på 495 gram. Tastaturet skal bli tilgjengelig denne måneden, og de norske prisene vil ifølge Prisguide ligge på rundt 900 kroner.

Mer teknisk informasjon finner du på produktsiden hos Logitech.

Fikk du med deg dette sære tastaturet på Kickstarter? Slår mus, mekanisk tastatur og pekepinne sammen i ett »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen