(Bilde: TonyV3112 / Shutterstock.com)

Dette tror vi Apple vil lansere i kveld

Det er duket for storlansering.

I kveld er det duket for en storlansering fra Apple. Selskapet har satt av nærmere tre timer for å presentere det som er ventet å bli årets siste slipp av produkter. Det er bare én måned siden nye iPhone-modeller og iOS 7 ble vist frem, men det er ventet amerikanske selskapet har en rekke nye produkter i ermet.

Under slagordet «We still have a lot to cover» vil vi trolig få se to nye iPader, nye iPoder og oppdaterte Mac-er. Det er nemlig lenge siden Apple har gjort noe med både MacBook Pro og MacBook Retina, samtidig som det er ventet at Apple endelig vil slippe OS X Mavericks – operativsystemet som først ble vist frem i sommer.

Vårt søsternettsted Amobil.no vil liveblogge fra arrangementet, mens du på Hardware.no vil få ferske nyheter og tester servert utover kvelden. 

Her er hva vi forventer at Apple vil lansere i kveld:

Nytt operativsystem

cropped.

Ett av de sikreste kortene før kveldens presentasjon er at Apple vil lansere OS X Mavericks. Det har gått flere måneder siden operativsystemet ble vist frem, og 9. oktober ble «Golden Master»-utgaven sluppet for utviklere. Dette er den siste utviklerutgaven av operativsystemet Apple slipper, og har normalt vært den endelige versjonen. Tradisjonelt sett har den offisielle lanseringen da funnet sted bare uker etter denne utgivelsen, noe som sammenfaller godt med kveldens presentasjon – i tillegg til at Apple har lovet at Mavericks skal lanseres i løpet av høsten. 

Mavericks kommer med en rekke nye og spennende funksjoner, og vi har allerede skrevet en stor test av systemet. OS X får nå Apples egen karttjeneste, kalenderen har fått ny design, Mac-ene får betydelig bedre flerskjermstøtte, utforskeren «Finder» har fått nye funksjoner og Apple har gjort en rekke forbedringer under panseret – for å nevne noe.

Det meste rundt Mavericks er med andre ord allerede kjent, men det er et par momenter vi ikke er kjent med – blant annet nøyaktig lanseringstidspunkt og hva det vil koste. Det er sannsynlig at du vil kunne kjøpe det denne uken, om det ikke skjer allerede i kveld, og prisen vil nok bli offentligjort. Hva den blir er ikke sikkert, men den vil trolig havne et sted mellom 100 og 300 kroner.

Nye MacBooker

Det er nå over 250 dager siden MacBook Pro Retina er oppgradert. Dens lillebror, MacBook Pro står det ennå verre til med. Rundt 500 dager er det nemlig siden du sist kunne kjøpe en flunkende ny bærbar av denne typen.  

I mellomtiden har Intel lansert sine strømgjerrige Haswell-prosessorer, som Apple var flinke til å skryte av da de puttet dem i MacBook Air i juni. Uten noen spesiell fanfare ble også iMac oppgradert med Haswell, men både MacBook Pro og MacBook Pro Retina har blitt utelatt, så det er på høy tid at Apple får på plass litt nytt krutt under panseret.

Det er forventet at Pro-modellene nå får denne oppgraderingen, som i seg selv vil lede til bedre ytelse og bedre batteritid. I tillegg vil nok de aktuelle modellene også få det nye 802.11ac-nettverket, som kan være opptil tre ganger raskere enn dagens standard.

Utover indre endringer har det ikke dukket opp noen rykter som tyder på at Apple vil gjøre noe med designen til maskinene, eller endringer i selve produktmiksen. Vanlige MacBook Pro har nemlig kommet i en slags skvis mellom Air og Pro Retina, men om det betyr at Apple vil fase ut vanlige Pro har det så langt ikke kommet noen antydninger om.

Ny mini-maskin

Den eneste forbrukerdatamaskinen til Apple vi ikke har nevnt hittil er Mac Mini – en maskin som heller ikke har fått den nye Haswell-prosessoren. Hvis Apple først oppgraderer MacBook Pro-modellene vil de trolig også gi Mac Mini den nye prosessoren, og da samtidig det nye 802.11ac-nettverket. 

Kraftpluggen Mac Pro

Under Apples juni-lansering ble en helt ny Mac Pro vist frem. Det som tidligere har vært en proffmaskin på størrelse med halv mikrobølgeovn er nå en sylinderformet kraftplugg. Maskinen ble bare så vidt vist frem samtidig som spesifikasjonene ble gjort kjent, men hverken pris, lanseringsdato eller bilder av maskinen i aksjon er sett siden.

Billig vil den neppe bli, da den kommer pakket med lynraske PCI Express-baserte SSD-er, Firepro-grafikk og mye minne. Om Apple vi lansere selve maskinen i kveld er en av de mer usikre ryktene, men vi håper å iallfall få høre noe mer om denne maskinen – og da spesielt mer informasjon om når den vil bli sluppet på markedet. 

Apple TV oppgraderes – kanskje

Når vi først er inne på ryktene av den mer usikre sorten, skal Apple TV nevnes. Enkelte rykter har det nemlig til at en oppdatering av Apples lille mediesenterboks vil dukke opp i kveld. Boksen støtter allerede full HD-oppløsning, som var den forrige oppgraderingen, så nøyaktig hva en nylansering vil innebære har ingen fått spikret konkret. 

Det ryktene hovedsakelig peker til er nye funksjoner i den lille hokeypucken, men også denne vage spesifiseringen har få konkrete holdepunkter. Det eneste som er sikkert rundt Apple TV er at flere kilder skal ha det til at en ny versjon kommer.

iPad skal oppgraderes

Foto: Foto: Sonny Dickson.

Blant de mer sikre ryktene er det sannsynlig å anta at Apple vil vise frem to nye iPad-er, henholdsvis 5. generasjon iPad og en ny iPad Mini. En rekke bilder av de to er nemlig lekket på nett over de siste ukene, og det er ventet at nettbrettene vil få Apples nye 64-bits A7-brikke og fingeravtrykksensoren TouchID – begge som en arv fra iPhone 5s. 

Du kan lese mer om ryktene rundt nye iPad på vårt søsternettsted Amobil.no »

Hva tror du Apple vil lansere i kveld? Del gjerne dine spådommer i kommentarfeltet under.

Vi har allerede stortestet OS X Mavericks:
Slik blir Mac-en din ny med Apples nye operativsystem »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen